Da billettene til Highasakites konsert på Terminalen fredag kveld ble lagt ut for salg, forsvant de på ti minutter. Til Ålesund-publikummets store glede ble det satt opp en ekstrakonsert, og også da forsvant alle billettene. Med andre ord er det 1200 mennesker som får med seg vokalist Ingrid Helene Håvik på hjemmebane denne helga.

Stor interesse

– Det er kjempestas for oss å ha Highasakite her. De spilte her under åpningshelga. At de nå er tilbake er veldig kjekt, forteller barsjef ved Terminalen, Øystein Oksnes, som har merket seg suksessen til bandet.

– De gjør det jo veldig stort for tiden. At de da har tid til å komme tilbake og spille her, og ikke minst stiller opp på en ekstrakonsert, er helt fantastisk. Ålesund-publikummet setter stor pris på dem, og interessen for konsertene har jo vært kjempestor, sier Oksnes, som tror begeistringen for bandet kanskje kan ha å gjøre med Håvik.– Ingrid Helene er jo knyttet til det lokale, og det kan jo ha noe å gjøre med at publikummet i Ålesund er helt vill etter dem. Samtidig spiller de jo fantastisk god musikk, sier han.

Unikt

Lena Giske og Maren Beate Haugen er to av dem som klarte å skaffe seg billetter til gårsdagens konsert.

– Vi satt klar når salget begynte klokka ni om morgenen. Vi ante at det kom til gå fort, forteller damene som har gledet seg lenge. – Det er noe med den unike lyden. Ingen ligner, og du hører med en gang at det er dem på radioen. De finner på så mye nytt, og ikke minst er det uforutsigbart, mener Haugen og Giske og legger til at Håvik har en veldig spesiell stemme.

Litt vår

Fredag så de henne og bandet live for andre gang, og i forkanten av konserten spådde de god stemning.

– Det er veldig fint at de tar seg tid til å komme til Ålesund. For Håvik var det jo her det begynte, og nå kommer hun hjem. Det må jo skape litt stemning for henne. Hvert fall gjør det det for oss. Hun er litt vår på en måte. Det er det vi tenker når vi ser henne på TV, sa de like etter at dørene hadde åpnet. De var nemlig tidlig ute for å sikre seg gode plasser til begivenheten starta.