Artisten fra Stordal, som vant Idol i 2012, har holdt nyheten hemmelig i månedsvis. Men på mandag var det offentlig: Da holdt gjengen pressetreff, direktesendt på NRK.

– Det er veldig deilig å endelig kunne slippe nyheten, sier Langlo til Sunnmørsposten.

Langlo får rollen som Cosette, som er datteren til Fantine.

På scena får Langlo selskap av en rekke andre kjente navn: Blant annet Marion som Eponine. Haddy Njie og Karin Park alternerer som tragiske Fantine, mens Mariann Hole spiller rollen som den lystige onde krovertinnen Madame Thénardier.

«Stjernekamp»-utdankede Håvard Bakke er klar for å spille Javert. André Søfteland spiller Jean Valjean.

– Søfteland har spilt på Broadway til og med. Det blir helt vilt å spille mot disse menneskene, sier Langlo.

Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet. Følg smp-kultur på Facebook!

Regissør Per-Olav Sørensen (i midten) skal regissere musikalen Les Misérables på Folketeateret, som har premiere høsten 2017. De fem kvinnelige artistene som er med i den kjente musikalen er f. v.: Mariann Hole, Jenny Langlo, Haddy Njie, Karin Park og Marion Ravn. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ble spurt på Facebook

«Kampen om tungtvannet»- og «Nobel»-regissør Per-Olav Sørensen er kanskje ikke det aller første navnet som dukker opp i hodet når man tenker storslagen teatermusikal – heller ikke i den prisbelønte dramaregissørens eget hode.

– Jeg har aldri gjort noen av de store musikalene, det har jeg bevisst valgt bort, fordi jeg føler musikken kan komme i veien. Det er kun to musikaler jeg har hatt lyst til å gjøre, og «Les Misérables» er én av dem, med sitt store drama som handler om veldig store ting, sier Sørensen til NTB.

Hva skjer i Nordvest? Sjekk detskjerkalenderen.no.

Langlo forteller at hun ble kontaktet av regissøren og oppfordret til å stille på audition. Første audition var allerede i januar.

– Regissøren spurte meg på Facebook. Han hadde lagt meg til etter Idol, så der ser man! sier hun.

Kan musikalen ut og inn

Selve øvingen begynner først neste sommer, men innen den tid skal hun kunne all tekst og alle sanger utenat. Det blir trolig ikke et problem for Langlo. Hun kan hele musikalen ut og inn og bruker store ord.

– Det er ingen andre musikaler jeg har et så sterkt forhold til. For meg blir det veldig spesielt. Det er ufattelig at så vakker musikk er skapt av mennesker. Dette er noe jeg kommer til å se tilbake på for resten av livet som noe av det største jeg får være med på, sier hun.

Musikk i bakgrunnen

– Blir dette det største som har skjedd deg siden Idol?

– Ja, for meg er det det! Dette er også veldig annerledes enn Idol. Med Idol skjedde alt så raskt, at jeg ikke egentlig hadde rukket å glede meg til det. Mens dette er noe jeg har et enormt ønske om å få lov til å gjøre, sier hun.

De siste årene har Langlo allerede fått litt erfaring med musikaler, blant annet i har hun hatt roller i «27 – The Club» i Drammen og rockemusikalen «Rent» som ble satt opp i Lørenskog. I fjor slapp hun også nye låter. Låtskrivingen har imidlertid havnet litt i bakgrunnen for tiden, selv om hun fortsatt skriver musikk for både seg selv og andre.

– Jeg skrev litt musikk i fjor, men så fikk jeg den første musikalrollen og ble så oppslukt av det. Så jeg har ikke helt kapasitet til å tenke så mye på det.

Premiere 8. september

«Les Misérables» er basert på Victor Hugo sin roman med samme navn, og finner sted i 1800-tallets Frankrike.

I den stjernespekkede Hollywood-filmen «Les Misérables» fra 2012 ble Cosette spilt av Amanda Seyfried - skuespilleren som også er kjent fra musikalen Mamma Mia!

Folketeateret er Norges største private teater, og har siden åpningen i 2009 blant annet spilt forestillingene Mamma Mia, We Will Rock You, Monty Python's Spamalot, My Fair Lady, Annie og Mary Poppins.

Musikalen har premiere 8. september 2017.

Jenny Langlo. Foto: Eskild Flydal