Sist sangeren og danseren fra Ålesund var på Sunnmøre på jobb, var det i rollen som råtassen Thea med Ford Raptoren i «Børning 2».

Nå skal hun turnere Sunnmøre som fantasifiguren Raria Rusk, i barnemusikalen «Den forsvunne tannbørsten».

– Den handler om Maja som er på besøk hos mormor fordi foreldrene hennes er på tur med Danskebåten. Maja kjeder seg og kaster tannbørsten sin opp på mormors loft. Når hun blir sendt opp for å hente den, treffer hun Raria Rusk, som påstår hun bor der oppe og elsker å synge og danse. Sammen drar de på oppdagelsesferd, forteller Lisa Uhlen Ryssevik.

Hva skjer i helga? Sjekk kulturkalenderen

2. februar starter duoen, som har skrevet musikalen, produsert musikalen selv og gitt ut cd med de ni låtene, sunnmørsturneen i Gomerhuset i Skodje. Så følger Sykkylven, Ålesund, Fosnavåg, Ørsta og Ulsteinvik.

– Helt siden urpremieren i 2015 har jeg drømt om å spille den i Ålesund. Så da Cecilie Lundsholt fra Barneteatret Vårt ringte og spurte om vi ville opptre på teaterlørdagen, ble jeg kjempeglad, sier Uhlen Ryssevik.

Tung elektronika

Hun har utdanning fra musikklinja i Fagerlia og Bårdar Akademiet i Oslo, har hatt roller i filmene «Børning 2» og «Pornopung» og spilt i diverse historiske spel, deriblant den nyinnskrevne rollen som Isrid i Giskespelet i 2015.

Sommeren 2014 turnerte hun som vokalist i det populære Drammens-bandet Donkeyboy.

For tida jobber hun sammen med produsent Ronny Janssen på sine første egenskrevne låter som soloartist. De skal slippes i 2017, på vei til det som skal bli debutalbumet.

– Musikken er vanskelig å sjangerfeste, men det er en slags elektronika, mørkt, med bass og tunge rytmer. Tekstene handler om alt mulig. Jeg grubler jo på mye, sier Ryssevik, som går med på å kalle temaene for hverdagsfunderinger.

Om hun skal ha rollen som Isrid i årets Giskespelet, vet ikke Ryssevik ennå.

– Det jeg vet, er at jeg skal spille Mydlandsrosen Tora i spelet Jo–Pytten i Guddal, med Annette Hoff og Nils Ole Oftebro, hyggelige og kjempeflinke folk. Men først blir det altså musikal på Sunnmøre, og barneteater på Stena Saga i slutten av februar.

Morer seg: – Å spille for barn gir meg masse energi. Å få tulle og tøyse, da er jeg i mitt ess, sier Lisa Uhlen Ryssevik. Her med teatermusikalen i Sandvika. Foto: Pressefoto