Men nå er de tilbake, pop- og rockeheltene fra utallige scener i Ålesund og omegn på 80-tallet. I dag slippes en tidligere uutgitt innspilling av hiten «Fatt nytt mot», faktisk den første bandet gir ut, og 19. mai står de på scenen på Terminalen.

– One night only, her blir det fullt hus, lover trommis og bandets pratemaskin, Frank Øiehaug.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

– Vi var et ungdomsband som opererte i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, stort sett. Vi spilte der vi kunne spille, og etter hvert vokste repertoaret, forteller Bjørn Hollingsæter, som kom inn i bandet i 1982.

Haft Band Slik så de ut på 80-tallet. Bjørn Hollingsæter (f.v.), Geir Nakken, Geir Rønning, Frank Øiehaug og Lars Ivar Sørnes.

– Vi var nesten på fornavn med de vi spilte for, det var nok med på å gi oss den populariteten vi etter hvert fikk, sier Geir Rønning, som nok med omtales som bandets «kjendis», med en lang musikkarriere bak seg, både i Norge, Sverige og Finland.

Øiehaug, Geir Nakken, Rønning og Lars Ivar Sørnes er igjen fra originalbesetninga. En rekke personer har vært innom, men i dag består bandet av de fire nevnte, Bjørn Hollingsæter, Steinar Drage og Willy Thommassen.

– Vi ble dannet på slutten av 1979, oppløst i 1984, og har ikke stått på ei scene sammen siden 1988 og 70`s Once More, sier Rønning.

Trives

Men at det blir med den ene konserten, det har vi vanskelig for å tro. Bandet virker som om de virkelig har funnet tonen igjen.

Løse smil Tonen er satt når Willy Thommassen, Geir Nakken og Geir Rønning møtes igjen.

– Haft Band har betydd mye for oss, det merker vi nå når vi er sammen og spiller igjen, sier de.

– Det var en stor, deilig drøm som vi fikk leve ut den gangen. Å se tilbake på de åra vi hadde med bandet er en stor glede, sier Nakken.

– «Smoke On the water» på marknad på Åndalsnes. Husker dere det. 1.500 cowboyhatter gikk opp og ned, ler Øiehaug.

Låter

– Det var i Haft Band jeg skrev mine første låter, som 15–16 åring. Klart det har vært med på å forme den artistkarrieren jeg har hatt siden, sier Rønning, som er en stor og kjent artist i Finland i dag.

Vitser Frank Øiehaug er Haft Bands moromann.

Cirka en tredjedel av låtene de skal spille på Terminalen, er egenkomponerte.

– Og så blir det låter folket vil ha, en hitparade, lover Øiehaug.

Flere Ålesund-nyheter? Sjekk vår byside

Samling

Bandet ser konserten på Terminalen som en måte å få samla de som var ungdom på 80-tallet.

– Steik kor e gler meg, fastslår Øiehaug.