– Koret er inne i en kritisk fase.

I det siste har oppmøtet til sangøvingene vært lav, og vi har problem med å trekke nye sangere til koret. Det er synd, for vi ønsker at koret skal fortsette for skape kontakt og fellesskap mellom nordmenn og personer fra andre land som kommer til Ålesund. Det sier Janne Eilertsen som er leder for Ålesund Internasjonale Kor.

Blir avgjort på årsmøte

Torsdag 2. mars skal koret ha årsmøte.

– Da blir nedlegging av koret tema, og den videre skjebnen avgjort. Både jeg og resten av styret håper at nedlegging unngås, men skal koret fortsette trenges det flere ildsjeler som vil ta i et tak med selve drifta av koret, skaffe penger og ikke minst gjøre en innsats for å rekruttere flere sangere, sier Janne Eilertsen.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

God start

Ålesund Internasjonale Kor ble stiftet i august 2012 og har siden hatt Elise Gjærde som dirigent. Torsdager er fast øvingsdag i kafeen ved Sunnmøre Museum.

Fellesskap En møteplass mellom nordmenn og nye landsmenn for å skape fellesskap og tilhørighet. Det er intensjonen til det internasjonale koret.

– I starten kunne det være opp i femti personer på øvingene, med sangere fra New Zealand, Kina, Polen, Latvia, Brasil, Frankrike og Syria. Men i det siste er det blitt færre og færre. Og sist torsdag var det kun åtte personer på sangøving. Et kor kan ikke drives med så få sangere, sier Eilertsen. Hun forteller at de har hatt kontakt med byens flyktningemottak, internasjonal kafé og ulike organisasjoner der folk fra andre kulturer ferdes for å informere om koret. Uten at det har gitt flere medlemmer.

– Hva skyldes det, tror du?