OPPDATERT: Etter at denne saka ble publisert har avspillingene skutt i været.

Singelen, som kom 10. februar, kan skilte med ti millioner avspillinger på Spotify (28. mars, om man regner med den akustiske versjonen).

Låta har dessuten mottatt hyllest verden over. BBC omtalte blant annet singelen som «verdens heteste låt». For 20 år gamle Sigrid, som er fra Ålesund, føles mottakelsen uvirkelig.

– Det er heilt sjukt! Veldig kjekt og overveldende, sier Sigrid, og legger lattermildt til:

– Jeg er ofte litt negativ, så nå sitter jeg bare og venter på smellen.

Riktig rekkefølge

Det er imidlertid lite som tyder på at det kommer noen smell for Sigrids artistkarriere. Allerede høsten 2016 signerte hun for det anerkjente og internasjonale plateselskapet Island Records. Det var før Sigrid hadde gitt ut en eneste låt, og etter at hun takket nei til å spille under by:Larm i Oslo i 2015. Ganske crazy å takke nei til et slikt tilbud, vil kanskje noen si, men for Sigrid er det viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge.

– På den tida gikk jeg det siste året på videregående og hadde ikke anledning til å fokusere fullt ut på musikken. Derfor følte jeg ikke at materialet jeg hadde da tilsvarte ambisjonene mine, som er høye. Å stille på by:Larm i 2015 ville vært forhastet. Nå er jeg stolt over det jeg kan presentere der.

Hjemmekjær

Sigrid er nemlig på nytt invitert til by:Larm og denne gangen har hun og bandet hennes takket ja. For Sigrid er by:Larm, hvor hun spiller torsdag og fredag denne uka, et ledd i en lang rekke konserter. Mandag var hun i Bergen, hvor hun bor i kollektiv med blant andre broren Tellef, tirsdag dro hun til Berlin og spilte der.

Til våren og sommeren står en rekke festivaler for tur. Blant dem er The Great Escape i England, Øya i Oslo, Slottsfjell i Tønsberg og Sommerfesten på Giske.

– Å spille på Giske blir skikkelig, skikkelig stas, det er jo verdens beste festival, sier Sigrid entusiastisk, og legger til:

– Jeg er så hjemmekjær. Hver eneste gang flyet sirkler inn over Vigra begynner jeg å grine, det slår ikke feil. Egentlig er jeg en veldig trygghetssøkende person, den typen som liker å ha en plan og vite hva jeg skal gjøre fremover. Derfor var min opprinnelige tanke å gjøre «noe ordentlig». Jeg skulle begynne på juss.

Godfølelse

Nå er Sigrid sjeleglad for at folk rundt henne, blant dem mamma Anette og pappa Håkon presset på for å få henne til å satse på musikken.

– Ja, nå er jeg veldig lykkelig for at jeg bestemte meg for å prøve dette. Og veldig glad for at responsen på arbeidet jeg har gjort det siste halvannet året er så bra. Man sitter jo i sin egen boble og skriver, og selv om man har en godfølelse for en låt kan man aldri vite hvordan den blir mottatt.

Gruppeprosjekt

Etter at Sigrid var ferdig på videregående i 2015, har hun brukt tida på å forberede sin første singel, og flere singler fram mot sommeren.

– Først kommer vi ut med en EP med fire låter. Men jeg har mye å ta av, det siste året har vi spilt inn rundt 50 demoer.

Når Sigrid snakker om egen musikk bruker hun nesten konsekvent «vi». Det er fordi hun ser musikken som et teamprosjekt.

– Det begynte allerede med sang- og pianolærerne Solveig Håvik og Johan Sewerin, som så meg og skjønte at jeg ville skape. Nå handler det om bandet mitt og hele apparatet rundt meg. Jeg ser på det hele som verdens beste gruppeprosjekt.

– Og nå satses det i utlandet?

– Ja, får vi visum drar vi til USA neste uke.