– Vi håper å få med minst 100 sangere i koret, gjerne flere. Og vi skal ha både øvinger og forestillinger i Sykkylven, Brattvåg, Ørsta, Fosnavåg og Ålesund, sier Lindis Utgård, leder i Musikkutvalget i Norges Korforbund Sunnmøre, som arrangerer korprosjektet.

– Vi vet at det er mange som har lyst til å synge, men som ikke tør eller har mulighet til å være med fast i et kor. Her kan de få prøve seg på å synge sammen med andre, få sangundervisning underveis og stå på scenen med profesjonelle musikere, lys og lydfolk.

– En undersøkelse vi gjorde på Hamar etter ett av korprosjektene der viste at halvparten av deltakerne uten korerfaring begynte i kor etterpå, sier musikalsk leder, Erland Dalen.

Korprosjekt over hele verden

Kordirigenten fra Hamar har satt opp ei rekke liknende forestillinger, både i Hedmark, Oppland, Vestfold, Oslo og flere steder i Nord-Norge. Med musikk av Elton John, Queen, ABBA og, neste prosjekt ut, Stevie Wonder. Siden 2006 har han tatt med seg prosjektkor til land over hele verden.

På Sunnmøre har han satt opp tre nyttårsforestillinger i Sykkylven, samt Les Misérables, som blant annet solgte to fulle hus på Parken kulturhus. Og til høsten arrangerer han, sammen med dirigenten Åge Frøystad og Lindis Utgård, tur til Chile og Argentina sammen med et prosjektkor fra Sunnmøre.

Fire øvingshelger

– Låtene til ABBA er av høy kvalitet, derfor overlever de. Dessuten har de en stor katalog med sanger vi kan velge fra, sier Dalen, som sjølsagt lover eviggrønne låter som «Mamma Mia», «Dancing Queen» og «Waterloo».

l ABBA-prosjektet er det lagt opp til fire øvingshelger, med oppstart 8.- og 9. september, så blir det nye øvingshelger i november, januar og mars. Øvingshelgene skal holdes på uike steder, litt avhengig av hvor korsangerne kommer fra.

Må kunne utenat

Påmeldingsfristen er 1. mai 2017, og maksgrensa for sangere på scenen er 200, så her er det først til mølla.

– Til sammen skal vi framføre rundt 20 låter. Foruten litt koring med solister skal sangerne kunne 12–13 sanger utenat, tekst og melodi. Men vi får gjort mye i øvingshelgene, og sangerne får også tilsendt øvingsfiler, så det pleier å gå bra, sier de to prosjektlederne.

Fra ABBA-forestillinga på Hamar i 2015. Musikalsk leder Erlend Dalen på piano. Foto: PResse