22-åringen Lovund har i løpet av en forholdsvis kort, men intens fotokarriere blitt kjent for spektakulære konsertbilder av blant andre Kygo, og mer lavmælte portretter og miljøskildringer fra artistlivet ved siden av scenen.

I januar ble Lovund kåret til årets festivalfotograf for 2016. Kåringen var basert på 19.000 stemmer fra 63 land.

California dreamin'

Lovund selv er stadig på farta, som Kygos faste fotograf. Siste stop var Coachella-festivalen i California.

Fra 30. april og tre måneder framover har Kygo en rekke spillejobber i Las Vegas der også hans faste fotograf vil være på plass.

Nå vil også fotofestivalen i Kristiansund ha en bit av Lovund. Han er muligens den første sunnmørsfotografen som får egen utstilling under Nordic Light, som ellers trekker fotografer og fotointeresserte fra både inn- og utland.

Nordic Light arrangeres i Kristiansund 3.-7. mai.

Utendørs utstilling

Lovund skal ifølge Erika Indergaard i Nordic Light vise bilder ved Caroline kino, i montere på veggen utendørs, samt i Braatthallen hvor det er konsert med Johndoe og Hilma Nikolaisen 5. mai.

Bildene vises begge steder gjennom hele festivalen.

Lovund selv er muligens på jobb i Las Vegas under Nordic Light. Kygo har flere spillejobber der fram mot sommeren.

Store navn

Til Nordic Light kommer også Lene Marie Fossen som har fått mye oppmerksomhet etter at hun fortalte om sine 20 år med anoreksi, og hvordan hun har brukt fotografiet som en måte å takle sykdommen på. Hun fotograferer både seg selv og andre. Med en portrettserie fra Chios i Hellas dokumenterer hun flyktningekrisen.

Variert program

Dette er noen av de andre fotografene som skal vise arbeidet sitt i Kristiansund:

Helge Skodvin fra Bergen viser serien «A Moveable Beast», utstoppede dyr på vei til å bli pakket ned fra De naturhistoriske samlinger i Bergen.

Motefotograf Sølve Sundsbø har jobbet for store internasjonale motehus. Han har også portrettfotografert den norske kongefamilien.

Den franske duoen Mia MacFarlane og Julien Crouigneau bak navnet «French Cowboy» produserer fotoprosjekter med en særegen og leken stil.

Fotojournalist Peter Turnley har reist verden rundt og dokumentert flere store hendelser, som Gulfkrigen, Berlinmurens fall, frigjøringen av Nelson Mandela, angrepene 11. september og jordskjelvet i Haiti i 2011.

Siri Dannevig ble fotograf etter at hun fikk Parkinsons sykdom.

Den finske selvbiografiske kunstfotografen Elina Brotherus.