Mange har etterspurt hva toppetasjen i kulturhuset skal brukes til siden Aalesunds Kunstforening i august 2015 annonserte at de skulle flytte ut.

– Nå er det gått snart to år, hva skjer med lokalene?

– Planlegginga er i gang. Det første som må gjøres er å dempe akustikken, vi sliter med dårlige lydforhold og mye romklang. Her har vi fått 450.000 kroner fra Norsk kulturråd til å utbedre, og ÅKE er allerede i gang med prosjektet, forteller kulturhusleder Hans Pareliussen.

Fra kulturrådet har han også søkt om og fått tildelt 100.000 kroner til et såkalt gjesteopphold. Ifølge kulturrådet er dette er en ordning «der kunst- og kulturarenaer kan søke støtte til å invitere og lønne høyt kvalifiserte kuratorer, programskapere, kunstnere eller andre fra inn- og utland til opphold og samarbeid om programutvikling og/eller kunstprosjekter på arenaen».

Intimscene

Ifølge kulturhussjefen er det satt av tre måneder til oppdraget, som journalist og forfatter Bjørn Vatne fra Ålesund har fått og er i gang med.

– Dette er et forprosjekt som går på innholdsutvikling av området der kunstforeninga holdt til. Men prosjektet blir ikke ferdigstilt før tidlig på høsten i år, sier kulturhuslederen, som selv skal ha pappapermisjon fra uke 21 og ut august.

– Hva slags innhold er det snakk om?

– Alle mulige arrangement, fra intimkonserter og teatermonologer til debatter og foredrag. Dette lokalet byr blant annet på store muligheter med sin forbindelse til byparken.

– Det blir jo en form for intimsal til arrangementer der hovedsalen i kulturhuset blir for stor og formell.

Servering

– Hvem skal inn på serveringssida i de «nye» lokalene?

– Det kan jeg ikke kommentere nå. Men målet er å få til en fast ordning, sier Pareliussen.