Dyrisk, som er ålesunderen Vetle Olsens prosjekt, var lettet da han gikk av scena i lørdag kveld. Da hadde han spilt et vel 40 minutter lang sett med en keyboardist og DJ som backingmusikere. Sistnevnte la på beats og bakgrunnsvokaler.

– De fire siste månedene har kun dreid seg om denne konserten for meg, og nå er det over. Bra du snakker med meg nå, for nå er jeg full av adrenalin. Dette var bra.

Dyrisk, eller 23 år gamle Vetle Olsen, er både produsent og låtskriver. Han opptrådte også på Jugendfest i fjor, og åpnet også da lørdagen.

For en liten tid siden kom debutsingelen «Over You», som kjapt ble den mest spilte låten på Spotify i Norge.

– Det kom litt lite folk?

– Det bryr jeg meg ikke om. Det som teller for meg er at det kom noen i det hele tatt.

Olsen så ut til å kose seg mens han hoppet rundt og spilte gitar, akkompagnert av keyboard og en DJ. Sistnevnte la på beats og bakgrunnsvokal.

– Du klarte i hvert fall å få de som var her til å komme fram til scena...

– Ja, ikke sant? Jeg følte det gikk veldig bra.

Vetle Olsen spilte sju egenskrevne låter og en cover. I tillegg framførte de en remix som han har gjort av Sigrid Raabe.

– Vi spilte den fordi vi vet at den skaper stemning, og jeg kjenner jo Sigrid litt.

- En keyboardist og en DJ er alt du trenger av backingmusikere?

– Ja, det er litt artig. Jeg kom opp med gitar, og DJ-en min kom med to minnepenner. He he. Men jeg kommer i framtiden å spille med ulike konstellasjoner, for Dyrisk er bare meg. Neste gang kommer jeg kanskje bare med en saksofonist og en DJ, he he.

– Singelen din ble nummer 1 på Top 50 på norsk Spotify, det er da kult?

– Ja, vet du. Jeg gikk rett og slett i bakken da det skjedde. Først kom den på femtiende plass etter utgivelse. Og jeg bare: Kødder du?!?! Og så gikk den til førtisjuende, så trettiende og så videre og så videre. Da den ble nummer to etter noen uker trodde jeg toppen var nådd. Og så ble den nummer en.

Han har likevel ikke hastverk med noe album.

– Jeg har så mye musikk i meg, og jeg skriver hele tiden. Men selv om dette er heltidsjobben min for tiden, så føler jeg ikke at jeg har noe hastverk. Jeg vil ta den tiden det jeg trenger. For har du først publisert noe på nettet, så blir det aldri borte. Så når det kommer noe, så skal det være noe jeg er fornøyd med og kan stå inne for.

– Spesielt å spille på hjemmebane?

– Det er i hvert fall godt å føle den kjærligheten som folk viste i kveld. Folk i Ålesund er flinke til å støtte opp om bysbarna. Bare tenk på Sigrid. Jeg tror at dersom du har Ålesund i ryggen, så klarer du alt!