Deres tekstidé om Sara som daglig går gjennom gravplassen på Nørve er valgt ut av Dramatikkens hus for videre satsing.

– Det er kjempegøy å få mulighet til å skrive teater for barn. Jeg gleder meg til å treffe dramaturger, regissører og andre som kan teaterfaget fra et annet ståsted enn meg. Nyttige råd og tips kommer godt med.

Det sier Eldrid Schrøder Kvalvik, som i ti år har undervist i drama ved Fagerlia videregående skole. Hun har tidligere regissert flere teaterstykker sammen med skolens elever, men dette er første gang hun skriver synopsis til teaterstykke for barn.

Bruker seg selv

Det var siste skoledagen før sommerferien hun fikk meldingen om at hun er blant fem vinnere, av 75 innsendte bidrag, som får oppfølging i Dramatikkens hus sin toårige barnesatsing. Teksten har hun skrevet sammen med datteren Sara Kvalvik Gøncz (11).

– Vi har brukt mye av oss selv i historien vi har skrevet, men den handler ikke om Sara selv om hovedpersonen også heter Sara, presiserer Eldrid Schrøder Kvalvik og forteller at teksten handler om Sara som nylig har mistet mormora si.

– Det har ikke jeg gjort på ekte altså. Heldigvis. Selv om vi har tatt med litt av det som skjer i hverdagene våre, så er det meste fantasi, skyter 11-åringen inn. Hun går ofte gjennom gravstedet på Nørve til og fra Larsgården skole, og det er fra dette miljøet de har hentet inspirasjon til teaterstykket.

Sorg som tema

– Sara sliter med å komme gjennom sorgen etter mormor. Mellom gravene møter hun mormoren igjen, men nå som småjente. Stykket blir en blanding mellom fantasi og virkelighet, forteller Eldrid Schrøder Kvalvik, som legger til at tema som forhold mellom mor/datter og jenter seg imellom også er med i stykket.

– Det er med i startfasen, men det er ikke sikkert det ferdige teaterstykket blir slik. I løpet av det toårige prosjekt kan det tenkes at teksten utvikles til noe helt annet. Det er heller ikke sikkert stykket blir vist på noen teaterscene, men jeg håper det, sier Eldrid Schrøder, som ser fram til den første samlingen i Oslo 24. august. Da sparkes barneteatersatsingen i gang med seminar om barnedramatikk.

– Full klaff å få være med på dette, sier dramalæreren, som tar litt permisjon for å gjøre noe helt annet til høsten.