– Vi må i dag meddele den sørgelige nyheten at skuespilleren og forfatteren Michael Nyqvist er død etter en tids sykdom, heter det i en kunngjøring fra familien.

Nyqvist var tilknyttet Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm og spilte opp gjennom årene også i en rekke filmer og TV-serier.

Nyqvist spilte blant annet rollen som journalisten Mikael Blomkvist i den såkalte Millenium-trilogien basert på kriminalromanene til Stieg Larsson, «Menn som hater kvinner», «Jenta som lekte med ilden» og «Luftslottet som sprengtes».

Innsatsen i disse filmene resulterte i flere roller i Hollywood for Nyqvist, blant annet i filmene «Mission: Impossible – Ghost protocol» og «John Wick». Han hadde også en rolle i den amerikanske TV-serien «Counterpart».

Nyqvist spilte også i den norske filmen «Kautokeino-opprøret» og vant opp gjennom karrieren en rekke priser for sin innsats på teaterscenen og filmlerretet.

Den siste prisen fikk han i januar 2017 da han mottok den svenske Guldbaggen for beste mannlige birolle i filmen «Den allvarsamma leken».