– I år er det veldig mange gode filmer. Ikke minst mange gode oppfølgere til kjente og kjære filmer. Det forteller Beathe Kvalsvik Breivik, som er kinosjef i Ålesund. Hun forteller at de i første halvdel av 2017 har hatt 73.618 besøkende, mot fjorårets 68.490. Også nasjonalt har flere besøkt kinosalene enn i fjor. «Første halvår ble det solgt 5 828 323 billetter på norske kinoer. Det er 0,8 prosent flere enn rekordåret i fjor på samme tid», heter det i en pressemelding fra Film og Kino. Kinosjefen tror en kombinasjon av dårlig vær og mange gode filmer er grunnen til tallene.

– Oppfølgere som «Fast and the Furious 8», «Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge» og «Alien Covenant», er filmer som mange har et forhold til. I tillegg har det vært mye dårlig vær den siste tiden, som trolig også har bidratt til økte besøkstall, sier Breivik.

Populære pirater

I perioden 1. januar til 30. juni 2017 er det Jack Sparrow og gjengen som troner øverst på lista over mest sette filmer i Ålesund. Deretter kommer «50 Shades Darker», «Skjønnheten og udyret», «Fast and the Furious 8» og Disney-filmen «Vaiana». På landsbasis er det «Skjønnheten og udyret» som har blitt sett flest ganger, med 347.611 solgte billetter. Nasjonalt ligger «Pirates of the Caribbean» på en respektabel tredjeplass med 286.132 solgte billetter.

Ikke like mange i juni

I løpet av juni besøkte 10.922 ålesundskinoene, et noe lavere tall enn i fjor. Dette er ifølge Breivik mer på grunn av fjorårets junifilm, heller enn dårlig besøk i år.

– I fjor sendte vi «Et helt halvt år» i juni. Den aleine trakk over 5.000 publikummere, og ble den mest sette filmen i fjor. Det, i kombinasjon med flere andre gode filmer, gjorde at det ble et veldig høyt besøkstall i juni i fjor, sier hun. I år er det «Wonder Woman» som er sett flest ganger i juni.

– Kjempegøy

Tallene tilsier at det er gode tider for kinoene. Dette synes Breivik er gøy.

– Det er kjempegøy med disse tallene. Vi gjør vårt beste for å hele tiden bli bedre, og det er kjekt å se at folk setter pris på det, forteller hun.