David Gald i Ytre Suløens jass-ensemble er selvsagt henrykt over nyheten om at de har solgt ut mandagens konsert. Han er for tiden på jazzfestivalen i Kongsberg for å jobbe med paraden der.

Folk går ikke lei

– Det er utrolig stas. Vi er utrolig heldige som har gjort det så bra på Moldejazz opp gjennom årene. Dette er tjuetredje året på rad vi har spilt der, og likevel har ikke folk gått lei. Det er bra at god gammeldags New Orleans-jazz fortsatt kan selge.

Han legger heller ikke skjul på at sangerinne Tricia Boutté-Langlo også er et stort trekkplaster.

– Hun har en stor tilhengerskare i Molde, ja. Men i år har vi en bonus som kanskje ikke mange vet om. Nemlig Leon Brown, mest kjent under artistnavnet «Kid Chocolate.»

Dee Dee

Brown er en voksende stjerne på jazzhimmelen og spilte i 2015 på Moldejazz med selveste Dee Dee Bridgewater og New Orleans Jazz Orchestra.

– Da var han med oss på scenen og jammet. Han både spiller trompet og synger, og i år skal han altså være med oss på scenen.

Gulljazz

Som alltid har Ytre Suløens det travelt under festivalen.

– I tillegg til at vi skal spille konserter på mandag og tirsdag har vi også ansvaret for Jazzlogen som spiller i Street Parade som går gjennom Storgata i Molde hver dag. Vi skal også spille på Gulljazz. Det foregår ved Glomstua omsorgsboliger og er for pensjonister som kan komme å høre jazz fra da de var unge.

Tilbake til teltlivet

Første gang Ytre Suløens spilte på Moldejazz var i 1974, og de har siden 90-tallet nærmest vært synonyme med festivalen. Men i år blir det ekstra stas, ifølge Gald.

– Da vi spilte der på 90-tallet spilte vi på Gørvelplassen, der hvor kulturhuset Plassen står nå. Det var inne i et telt, og stemningen var fantastisk. I år blir det i det så kalte Magic Mirror-teltet som blir midt på Rådhusplassen i Molde. Jeg håper det kan bli den type stemning her også.

Salget går bra

Festivalsjef for Moldejazz, Hans-Olav Solli sier at det nye teltet vil kanskje bli litt mindre fest enn det gamle ølteltet var.

– Alexandraparken er mer for den type konserter, mens Magic Mirror-teltet blir for et mer lyttende publikum. Og da skal det bli New Orleans både i musikken, luktene og smaken.

Han er selvsagt veldig fornøyd med at mandagens konsert med Ytre Suløens er utsolgt.

– Ytre Suløen og Moldejazz hører sammen med oss, og tirsdagens konsert vil nok også bli utsolgt. I tillegg er konserten til Herbie Hancock og konserten med trioen Pat Metheny, Arild Andersen og Gard Nilssen utsolgt. Det er også veldig få billetter igjen til kirkekonserten med Sigvart Dagsland. Og etter at Edvard Hoem og John Pål Inderberg Trio opptrådte på byjubileet har billettsalget der også skutt i været.

Aurora og Silvana Imam

Billettsalget til utekonsertene på Romsdalsmuseet går også bra. I år skal det norske stjerneskuddet Aurora og Sondre Justad spille på onsdag mens Jarle Bernhoft og TajMo spille på torsdag.

– Av erfaring vet vi at utekonsertene der selger mest dagene før konserten.

Selv er han kjempefornøyd med programmet, som har fått mye skryt, men vi får til slutt presset ham til å si hva han gleder seg mest til.

– Samarbeidet mellom Pat Metheny og Jaga Jazzist blir superspennende. I tillegg skal svenske Silvana Imam som opptre på klubbscena på Plassen fredag. Det er bare to av de mange høydepunktene på årets Moldejazz!

Moldejazz begynner mandag 17. juli og varer til og med lørdag 22.