Astrid Overaa var der. Og Merete Brandal Godø, Inger Bakke, Line Karin Klokk og Ragnhild Overaa. Alle som solister med bandet.

På spillelista sto blant anna låter Adele, Amy, Aretha og Ella har hatt storsuksess med, iblanda ting med bandet aleine.

«Finne på noe gøy med storband»

- Jeg og Astrid ble enig om å «finne på noe gøy med storband på fabrikken» for et halvt års tid siden. Dette er resultatet, sier mannen som i si tid starta Nordvest Big Band – Odd Fossum. Etter å ha vært styreleder i åtte av ti år overlot han i sommer oppgava til en anna kar: Arvid Steen.

- Er det en tiåring i framgang, eller en tiåring i stagnasjon, spør vi, etter at band og solister er ferdig med lydprøve og bare en liten time gjenstår til selve konserten.

- Det er i hvert fall gjennomgående dyktige musikere. Og alle spiller i tillegg enten i band eller korps, sier karene - Steen av alle ting spisende på ei brødskive han har hatt med hjemmefra. Med gammalost!

- Kanskje ikke så rart at musikalsk leder Runar Tafjord kommenterte at det låt litt surt, dog bare lokalt, under prøvene, kommenterer vi – og får latter i retur.

- Næh, parerer Steen.

- Jeg har med tannbørste. Dessuten har jeg ikke spist sånn. Før nå.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Prosjekt for prosjekt

- Et problem for oss som band er nok å finne tid til å øve, fortsetter Fossum.

- Alle er opptatt på hver sin kant. Vi prøvde ei stund å øve fast en søndag i måneden. Det har vi slått fra oss. Nå velger vi oss i stedet prosjekt, slik som dette – og så spør vi musikerne: «Kan dere være med på hele, konsert inklusive?». Er svaret nei, henter vi inn folk. Vi har ei vikarliste, legger han til.

- Er det musikere blant kveldens 17 som har vært med fra starten?

- Flere. Blant anna han som spiller bass – Sveinung Utgård, Frode Varnes, Tom Ivar Sætremyr og Bjørn Lade som alle spiller trombone. Meg selv og sikkert flere andre også, kommenterer Fossum.

Mindre kjent blad Overaa

Mens de fleste av kveldens solister må sies å ha raust med sceneerfaring er situasjonen en litt anna for Ragnhild Overaa.

- Jeg er den ukjente ungen til Astrid, gliser hun – og trekker pusten. Djupt.

- Mens de fleste vet hvem Henrik og Anne Marte er – Henrik som komiker, Anne Marte som kunstner, har jeg for eksempel knapt sunget for noen før og i hvert fall ikke med storband.

- Du er nervøs.

- Dritnervøs, sier hun ærlig.

- Du er så flink, barnet mitt, kommenterer mora fra rommet ved siden av.

- Men henne har du sunget mye til?

- Å ja. Og det er hun som har gitt meg et dytt - inn i dette, sier hun.

- Hvis ikke hadde jeg ikke turt.

Ny konsert i oktober

2. og siste jubileums- eller pubkonsert er 27. oktober. Der blir det etter sigende litt av det som blei spilt på den første konserten, men også andre låter og andre solister.

Det er for øvrig plass til sånn cirka tre ganger så mange i salongen på Teaterfabrikken som det var der fredag.