Om svaret er nei på noe av dette, bør du absolutt oppleve forestillingen «Fargespill», som Fellesverket Dragen setter opp på Parken kulturhus kommende onsdag.

– Dette er en forestilling som vi har jobbet med det siste året, og som har fått æren av å åpne Høstscena 2017, forteller daglig leder for Fellesverket Dragen, Jan Hogne Christiansen.

82 personer fra alderen sju til 27 år, skal sammen med proffe musikere fra Brass Brothers, Møremusikerne og Ivar Aasen, danne fargespillet. Deltakerne kommer fra hele 19 nasjoner.

Multikulturelt

– Fargespill er et multikulturelt kunstprosjekt der barn og ungdom fra hele verden, inkludert Norge, medvirker i musikalske forestillinger. De fleste av barna og ungdommene er kommet til Norge som flyktninger og asylsøkere, forteller Christiansen.

Og selv om utfordringene har vært mange, spesielt gjennom store kulturforskjeller blant deltakerne, er ikke Christiansen i tvil om at de 550 personene som møter opp onsdag vil få en knallkveld.

– Se på den innlevelsen, og det samspillet mellom amatører og proffe, sier Christiansen, når vi besøker øvinga søndag ettermiddag.

Og vi må si oss enige i det. Sjøl om mange av tekstene er på fremmede språk, er det et enormt trøkk som leveres på scena, og det å få høre kjente, norske folkesanger i helt uvante rytmer, funker veldig bra.

Samla inn

Sangene som brukes i forestillingen er foreslått av deltakerne sjøl, og Bjørnar Myhr og Runar Tafjord har arrangert låtene som er samla inn av de to kunstneriske lederne Birthe Roth Olsen og Karoline Isaksen.

– Håpet er nå at dette skal bli en årlig forestilling, slik det er i andre byer. Men vi er avhengige av sponsorer, for det koster nærmere 1,5 millioner kroner å få en slik forestilling opp og gå, sier Christiansen.

Forestillingen onsdag er allerede utsolgt, i tillegg skal det spilles to skoleforestillinger og en generalprøve.

– Om vi får satt det opp flere ganger i år, vet vi ikke ennå, men det jobbes med det, sier Christiansen.

Sosialisering

En av dem som deltar i forestillingen er den 18 år gamle beatboxeren Nineil Salem fra Syria. Han har bodd i Ålesund siden mars i fjor.

– Jeg gleder meg veldig og tror det blir gøy å opptre for over 500 stykker i kulturhuset. For meg har det å være en del av Fargespill vært en viktig del av det å sosialisere seg med andre kulturer, og jeg har lært veldig mye av de andre her, sier han.

Sjøl om det til tider rådet en smule kaos under øvingen, er Christiansen sikker på de kommer i mål.

– Jeg skrev på Facebook i dag et jeg er helt rolig og gleder meg, og det står jeg for, sier han.