Etter fem dager med fullspekket festivalprogram under Høstscena 2017, er det en sliten, men fornøyd kunstnerisk leder vi så vidt rekker å få en prat med søndag kveld. Før hun skal videre – for festivalen er ikke over før den er over:

– Nå gjenstår det aller viktigste. Og det er å takke av de frivillige på Arbeideren i kveld. Oversikt må jeg danne meg etter hvert. Akkurat nå er det som en slags ballong der lufta suges sakte ut av meg.

Stolt

Den nye kunstneriske lederen for Høstscena er sliten – men også fornøyd etter en vel gjennomført festival der både teater, musikk, poesi og kunst har stått på programmet.

– Det har vært ekstremt hektiske dager. Men veldig givende. Det er mange folk som vi er stolte over at vi har fått til Ålesund, sier hun.

– Det er umulig å si nå hvor mange som har kommet. Vi har jo hatt masse folk på forestillinger, også der vi tenkte at det kanskje ikke kom så mange.

Hun trekker fram Heddaprisvinnerne Verk produksjoner sitt stykke «Wishfull beginnings». Også «Fargespill» var utsolgt. Som kunstnerisk leder er hun ikke så opptatt av å snakke om publikumstall – heller om innholdet.

– Hva har høydepunktene vært?

– Først og fremst må jeg si festivalkunstner Eirik Havnes sin fremførelse av «Polyfonatura», sier hun.

Festivalkunstner Eirik Havnes fra Ålesund laget et musikkstykke bestående utelukkende av lydopptak fra naturen. Foto: Sofie Svanes Flem

Fredag framførte ålesunderen musikkstykket der han kun har brukt lydopptak fra naturen. Forberg trekker også fram kunstner Helle Siljeholm sin framtidsskulptur på Alnes og Valderøy.

Blant annet var Ålesund klatreklubb med og hjalp til med kunstverket oppe i fjellveggen. Også det interaktive «Evros» av Rimini Protokoll var et høydepunkt, sier hun.

– Men, og dette vil jeg siteres på: Egentlig vil jeg trekke fram alt, selvfølgelig.

Framtidsskulptur Klatrere var engasjert for å male den hundre meter lange skulpturen til kunstneren Helle Seljeholm ved Skjonghellaren lørdag. Foto: MARIUS SIMENSEN

– Forbedringspotensiale

Håp var temaet for årets festival. Før festivalen sa Forberg dette om sitt håp for Høstscena:

– Jeg håper også vi har klart å formidle programmet. At det er flere folk som har hørt om Høstscena i år enn i fjor.

– Har dere fått til det?

– Det er jeg helt sikker på at vi har oppnådd. At det er flere som har hørt om Høstscena i år. Det er blant annet mer aktivitet på sosiale medier. Men det er også klart et stort forbedringspotensiale for å formidle festivalen. Det må vi jobbe mye med, sier hun.