Stang er administrerende direktør for UNIFOR, en non-profit organisasjon opprettet av Universitetet i Oslo, og 55-åringen er i tillegg styreleder i den norske Stiftelsesforeningen.

– Stiftelsen Kjell Holms formål er å støtte kulturelle og samfunnsgagnlige tiltak i Ålesund. I stiftelsen ønsker vi å ha et langsiktig perspektiv både når det gjelder formuesforvaltning og vår støtte til kultur og frivillighet. Derfor ville vi gjerne ha en person inn i styret med spesielt stor kompetanse når det gjelder langsiktig, strategisk arbeid med stiftelser. Heldigvis fikk vi ja fra den kandidaten vi hadde aller øverst på lista, sier styreleder Marianne Roald Ytterdal om å få Hans Jørgen Stang med i styret.

Ny bok om brødrene Kjell og Aksel Holm: Damer og det søte liv

Store summer

Hans Jørgen Stang har vært øverste sjef for UNIFOR de siste ti årene. I en pressemelding går det fram at organisasjonen forvalter 2,2 milliarder kroner for over 200 stiftelser med ideelle formål, hovedsakelig tilknyttet Universitetet i Oslo og NTNU. De to største enkeltstiftelsene er Throne Holsts stiftelse for ernæringsforskning og Anders Jahres fond til vitenskapens fremme.

I pressemeldingen fra Holm-stiftelsen blir det påpekt at begge disse godt kjente norske stiftelsene likevel er vesentlig mindre enn Stiftelsen Kjell Holm. Den hadde ved forrige årsskifte en egenkapital på 509 millioner kroner.

Jobbe strategisk og langsiktig

Selv har han ikke ålesundsblod i årene, men regner med at de tre andre styremedlemmene har all den lokale kunnskapen og kompetansen stiftelsen behøver.

De øvrige medlemmene i Holm-styret er Marianne Roald Ytterdal, Kjell Skorgevik og Linda Strand Kjerstad.