Til ålesund I august fylte legendariske Terje Rypdal 70 år. Nå er han ute med jubileumsturnéen Conspiracy, og onsdag spiller bandet i Parken kulturhus.
            (Foto: Moldejazz)

Til ålesund I august fylte legendariske Terje Rypdal 70 år. Nå er han ute med jubileumsturnéen Conspiracy, og onsdag spiller bandet i Parken kulturhus.Foto: Moldejazz

Ålesund:

Terje Rypdal spiller i Parken kulturhus

Han har spilt pop, rock, jazz og skrevet store samtidsmusikalske verk. Nå er 70-årsjubileanten Terje Rypdal ute på turne, og onsdag kan du høre han i Parken kulturhus.

Hele sin lange karriere, nasjonalt og internasjonalt, har Rypdal vekslet mellom ulike musikalske retninger og sjangre. Han startet som popstjerne i shadowsbandet Vanguards, vendte seg mot jazzen på slutten av 60-tallet, der han blant annet ble med i Jan Garbarek Group. Siden har han gitt ut flere plater på legendariske ECM, både jazz- og samtidsmusikk, og han har mottatt tre spellemannpriser.

Anmeldelse fra konsert på Moldejazz i sommer: Terje Rypdal er aldri kjedelig. Aldri!

Chasers og Odyssey

Nå har han slått seg sammen med Elephant 9-musikerne Ståle Storløkken på keyboards og Nicolai Eilertsen på bass, samt nok en nestor i norsk jazz, trommeslageren Pål Thowsen.

Musikken publikum får høre i Parken kulturhus onsdag er satt sammen av eldre materiale, hovedsakelig fra Chasers- og Odyssey-perioden, i tillegg til noe nytt materiale. Det blir mange av de låtene de sjelden spilte live, og nye versjoner av de låtene som har blitt spilt.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Resultata tikkar inn:

Sula tar av i tv-aksjonen

Rundt 1.000 personar har vore innom på den direktesende folkefesten til tv-aksjonen i Langevåg.

Møre og Romsdal er på foreløpig 1. plass i tv-aksjonen

Klokka 21.15 låg Møre og Romsdal på topp på fylkesstatistikken på tv-aksjonen.

Åndalsnes

Syklist alvorleg skadd

Luftambulanse er rekvirert etter at ein syklist og ein bil har kollidert på Åndalsnes.

Hareidstemna

Moser heim att til Hareid

Grunna gittercellene i hjernen fann mange fram til Hareidhallen laurdag.

Barneteatret Vårt:

– Hvem vil du være om du kan velge helt selv?

Goodbye til alt vi må, skal og burde være, til rosa for jenter og blått for gutter. Hello til ei framtid der du kan være og se ut akkurat som du vil.