– Tidligere har vi skrevet kontrakt for ett år av gangen. Nå er vi i gang med en avtale for tre år, som vi regner med å få i havn om ikke så lenge, sier Ante Giskeødegård i Momentium.

Skrinla sørsida

Riktignok har de jobbet med planene om arrangere Jugendfest på sørsida i Ålesund, men planene ble skrinlagt.

– Og det er vi glade for i dag. Jugendfest blir for stort for sørsida. Ålesund Live, som vi arrangerte i år, ble utfordrende nok, logistikkmessig, sier han.

CLS, som har vært arena for Jugendfest siden 2012, er en bra arena for Jugendfest, mener Giskeødegård. Blant annet med tanke på været, som i en kystby som Ålesund kan være en utfordring også på sommeren.

Geir Steinar Vik, daglig leder i Ålesund Fotball AS som er utleier av CLS, er svært positiv til treårsavtalen.

– Vi og tusenvis av andre har hatt fantastiske opplevelser med Jugendfest, og vi ville syntes det var veldig leit hvis Jugendfest ble flyttet et annet sted, sier Vik.

– Vurderer ikke større format

I juni 2016 kom det 17.000 til Momentiums stadionkonsert med Elton John. På Sting i juni i år kom det 12.000.

Noen artist på tilsvarende størrelse for sommeren 2018 er ennå ikke på plass, ifølge Giskeødegård.

– Hva med konserter utenfor CLS, med plass til noen tusen flere, er det noe dere har vurdert?

– Nei, vi har ikke planer om noe større enn CLS. I den store verden er Ålesund veldig liten, med et veldig lite publikumsgrunnlag. De aller største artistene, la oss si i en størrelsesorden på 30.000–40.000, har så mye å velge i, at de ikke engang velger Norge.

– Og gjør de det, er det bare de aller største arenaene i landet, som Granåsen i Trondheim og Valle Hovin i Oslo, som har kapasitet til å ta på seg et slikt arrangement.

Ville ikke takka nei til Bruce

– Men kan hende får vi til noe stort i framtida. Og selv om det er usannsynlig, hadde vi selvfølgelig ikke takka nei til en artist som Bruce Springsteen.

– Hvor i Ålesund ville dere arrangert det da?

– Det vet jeg ikke helt. Vi måtte jo prøve å finne et sted, sier Giskeødegård.

Konserten med Sting i juni 2017 trakk 12.000 publikummere. Noen konsert av samme format kommende sommer er ikke på plass. Foto: Arkivfoto: Staale Wattø