Arkiv. Ålesund Strykekvartett er er samlet i konsertsalen i  Avholdshjemmet.  Fra venstre Samuel Skrede, Ai-Ling Chiu, Linda Bønes og Ove Kvangarsnes.
            (Foto: Bjørn Halvorsen)

Arkiv. Ålesund Strykekvartett er er samlet i konsertsalen i Avholdshjemmet. Fra venstre Samuel Skrede, Ai-Ling Chiu, Linda Bønes og Ove Kvangarsnes.Foto: Bjørn Halvorsen

Er tildelt Ålesund bys kunstnerpris 2017

Kultur- og oppvekstutvalget har tildelt Ålesund bys kunstnerpris 2017 til Ålesund strykekvartett.

Strykekvartetten har siden 1985 vært ansatt av Ålesund kommune som et profesjonelt ensemble. Nyheten om at de er tildelt byens egen kunstnerpris ble kjent seint mandag kveld.

– Vi blei veldig glad, sier Linda Bønes på bratsj få minutter etter at de selv fikk den gode nyheten.

– Det er kanskje ikke så vanlig at grupper får denne prisen. Samtidig har vi jo spilt en viktig rolle i over 30 år, sier Ole Kvangarsnes. Han var også med på å grunnlegge kvartetten.

Oppgavene er flere: Undervise på Ålesund kulturskole og musikklinja på Fagerlia vgs, være gruppeledere i Ålesund symfoniorkester og ha egne konserter. Kvartetten består også av Ai-Ling Chiu på fiolin og Samuel Skrede, cello.

– Vi ble bare litt bekymra for om vi får tatt imot prisen på torsdag, vi har prøver på Tornerose den dagen, men her må vi bare rydde plass, sier Kvangarsnes.

Medlemmer i strykekvartetten starta rekrutteringsorkesteret «Indre Strøk», og dette orkesteret ledes fremdeles av medlemmer i strykekvartetten. Mange av kvartettens elever har utviklet seg herfra frem til profesjonsstudier. Det er nå en rekke unge profesjonelle strykere som kommer fra Sunnmøre, heter det i begrunnelsen.

Her kan du se hvem som har fått prisen tidligere (ekstern side)

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.