Vellykket samarbeid mellom Ålesund ballettskole og Ålesund Symfoniorkester

– Helt fantastisk. Dette har rett og slett vært en utrolig opplevelse for danserne å få være med på, og ikke minst for publikum som får oppleve musikk og dans på så høyt nivå som dette her i Ålesund, sier Rachel Gould, dansefaglig ansvarlig i Ålesund kulturskole.

Tornerose: Se alle bildene fra forestillinga

– Alle har gjort sitt for å yte det lille ekstra, og jeg tror aldri jeg har hørt Ålesund Symfoniorkester spille så bra som nå. Det har krevd mye av alle. Det er bare danserne som får det til å se så lett ut.

De 178 danserne som har vært med er i alder åtte til 69 år. Den eldste spiller grevinne.

SMP-TV: Se hele forestillinga i opptak

Greit å være gutt

Med i helgas tre forestillinger av Tornerose i Parken kulturhus var også noen lånte gutter fra drama og musikk på Fagerlia videregående skole.

17-åringene Johannes Hoff og Viktor Boge har aldri danset ballett før, men de stilte sporty opp som prinser fra fjerne land da de ble spurt i høst:

Prinsessebytte Fv.Tine Steinseth, Johannes Hoff, Sunniva Huse, Ariane Duwe, Agathe Leira Madsen, Viktor Boge, Rachel Gould og koreograf Carola Teti.

– Det har vært spennende å få være med på Tornerose gjennom hele høsten. Dette har gitt mersmak. Jeg vurderer faktisk om jeg nå skal begynne å danse, sier Johannes.

– Det er både kult og stort å være med på dette. Tornerose ligner ikke noe jeg har vært med på før, sier Viktor.

De tre som danset prinsesse Aurora i hver sin forestilling, Sunniva Huse, Ariane Duwe og Agathe Leira Madsen, sier de setter pris på å ha guttene med.

– Ellers er det største for meg å få danse en hovedrolle, sier Sunniva.

Det skjer-kalenderen: Få med deg det som skjer i kulturlivet på Nordvestlandet

Et stort prosjekt

Det er ikke hvert år ballettskolen og symfoniorkesteret får til et samarbeid om en så stor forestilling som Tornerose.

Storsatsing Rundt 180 danseelever ved Ålesund ballettskole var med på Tornerose.

Budsjettet har vært på en halv million kroner, og det har vært satset ekstra på den visuelle opplevelsen for publikum, med det italienske selskapet Open Lab Company som har stått for lys og scenedesign.

– Dette er ikke noe vi har kapasitet eller økonomi til å gjøre hvert eneste år, men vi har et mål om å få det til med tre eller fire års mellomrom, sier Tine Steinseth i foreldrestyret.

Trøbbel ved hoffet Det straffer seg å ikke invitere den onde feen med på festen.

– Det har vært en krevende høst, men dette vokser de unge på. Tornerose har vært en fantastisk opplevelse for alle oss som har vært involvert, og for danserne er det en viktig erfaring å få med seg. Mange av dem drømmer om å bli dansere, og da er store balletter som Tornerose en del av den viktige oppdragelsen, sier Gould.

Sunnmørsposten sendte hele Tornerose direkte søndag ettermiddag, og opptaket er tilgjengelig her.