– Det er kjente og kjære navn, som alle kommer med nye arbeid. Det blir spennende for publikum, sier Ida Haugland og sikter til kunstnerne Simon Wågsholm, Kjell Gunnar Overøye, Ragnhild Søvik og Roy Andreas Dahl.

Som nytilsatt daglig leder for Khåk har hun ikke hatt så mye å gjøre med utformingen av vårens utstillingsprogram. Det var intendant Anne Standal som avtalte utstilling med de fire lokale kunstnerne før hun for et par måneder siden gikk av med pensjon.

Les flere nyheter fra Ålesund her.

– Som ny i Khåk blir det kjekt å bli kjent med dem som driver fram kunsten lokalt, sier Ida Haugland.

Siste Fagermo-uker

Før kunsthallen i Ålesund sentrum gir plass til årets første utstilling, har publikum mulighet til å se den store maleriutstillingen med Terje Fagermo i knappe to uker til. Utstillingen rommer glimt fra hele Fagermos kunstnerskap, og viser hvordan 85-åringen veksler mellom ulike uttrykk, fra figurative og abstraherte landskapsmotiv til geometriske konstruksjoner. Fagermo-utstillinga blir stående til og med søndag 14. januar.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen!

To tilreisende

På Khåks vårprogram står også utstilling med de to tilreisende kunstnerne, Susanne Kathlen Maders og Gisle Harr.

Først ut er den tyskfødte kunstneren som blant annet er kjent for store, geometriske vegginstallasjoner. Maders har siden 1998 bodd og arbeidet i Norge.

– Her i Khåk skal hun vise stedsspesifikke verk, og skal jobbe i galleriet en tid før utstillingen åpner, forteller Haugland.

Når verkene til Susanne Kathlen Madler tas ned, gjøres kunsthallen klar for utstilling med Simon Wågsholm og Kjell Gunnar Overøye. Deres utstilling åpner lørdag 3. mars.

Ragnhild Søvik åpner utstilling samtidig med Gisle Harr 14. april, og fra 9. juni er det Roy Andreas Dahls kunst som skal presenteres i Khåk kunsthall.

Lenger åpent

Fra i dag av utvider kunsthallen åpningstiden på torsdagskveldene.

– Folk er vant til langdag på torsdag. Vi øker åpningstiden for gjøre kunsten mer tilgjengelig for folk, og for å trekke flere besøkende til kunsthallen, sier

daglig leder Ida Haugland.