Alexander Miguel (30) fra Ålesund vet at han er i en vanskelig bransje. Vi møter ham en nydelig fredag formiddag ved South-bank, ikke langt fra The Eye of London, i Englands hovedstad.

Akademiet

– Det er mange om beinet som vil lage film her i London, sier han over et glass brus på en av de mange restaurantene langs elven Themsen.

Satser: Alexander Miguel (30) foran IMAX-kinoen ved Southbank i London. Selv jobber han i kinokjeden Cineworld for å finansiere satsingen som filmskaper. Snart er han klar med en kortfilm han har jobbet med i to år. Foto: Hogne Bø Pettersen

Lysten til å lage film har vært der siden han var liten, og da han gikk på linja medier og kommunikasjon ved Akademiet i Ålesund var det naturlig å fokusere på film.

– Det er vanskelig å si hva som fascinerer med film. Men i motsetning til en forfatter av en bok kan du få din verden realisert. Du kan vise den på skjermen og lerretet, akkurat så perfekt som du ønsker.

Harry Potter og Downton Abbey

Etter Akademiet gikk turen til Sydney i Australia, hvor han tok bachelor i film. Deretter gikk turen til London for å ta Master ved Met film school.

– Den ligger i tilknytning til Ealing studios, forklarer Alexander.

– Her ble både Downton Abbey og Harry Potter spilt inn. Du kunne risikere å gå deg på Emma Watson, Daniel Radcliff, Ewan McGregor og slike. Men det var en uskreven regel om at du ikke snakket til dem. De var der for å jobbe.

Selger popcorn

Jobbe er også noe Alexander gjør beinhardt for tiden.

– Jeg har i to år jobbet med en kortfilm som heter «Entanglement.» Alle sparepengene mine går inn i det prosjektet, og jeg var så heldig å få en så flink og erfaren skuespiller som Jenny Gayner med på prosjektet. Hun har gjort mange show i Londons West End. Skal du lage noe som er bra og få flinke folk, så må du betale for det. Og det er derfor det har tatt såpass lang tid å få den ferdigstilt. Du jobber så lenge du har penger.

Kontroll: Her instruerer Alexander Miguel skuespiller Jenny Gayner under innspillingen av «Entanglement,» en film som snart har premiere på en rekke kortfilmfestivaler. Foto: Ben Gregory-Ring

Penger skaffer han seg ved å jobbe i kinokjeden Cineworld.

– Jeg selger billetter, popcorn og gjør alt annet arbeid som en kinovakt gjør. Jobben er slik at jeg får jeg ta fri når jeg trenger for å jobbe med filmprosjektene. Kombinert med å bo i et kollektiv med tre andre som også holder på med film får man det til å gå rundt. Selv om mange vil si det er idiotisk å flytte til London og leve på minstelønn, he he.

Vil tilbake til musikkvideo

Musikkvideo: Nå satser Alexander Miguel på å lage musikk­videoer og håper at både norske og internasjonale artister vil ta kontakt. – Alle sunnmørsartister som vil lage musikkvideo skal bare si ifra. Foto: Hogne Bø Pettersen

«Entanglement» er en kommentar på dagens online datingtrender.

– Det handler om en dame som sliter med å finne den rette. Vi blir tatt med på en abstrakt reise i en magisk verden, og treffer morsomme karakterer. Vi har filmet i fantastiske omgivelser på legendariske Savoy Hotel i London.

Filmen skal nå sendes rundt til en rekke kortfilmfestivaler, også i Norge. Etter å ha jobbet med en del andre kortfilmer og fashion-filmer vil han nå satse på en karriere som regissør av musikkvideoer.

– Jeg har laget en del musikkvideoer, men inspirert av norske Ray K har jeg mål om å komme meg inn blant større artister. Selv om jeg vet konkurransen er hard. I en musikkvideo kan du gjøre abstrakte ting og dra strikken lenger enn i en vanlig spillefilm.

Han er også veldig interessert i fashionfilm og har gjort en del av det og fikk blant annet mye oppmerksomhet på konkurransen «Global Shorts» i fjor.

– Popindustrien handler mye om mote nå og det å bygge merkevare. Det å kunne mikse film med mote gjør at musikkvideo er aktuelt for meg. Og siden jeg er vant til å jobbe med små budsjett har jeg blitt flink til å få ting til å se dyrt ut på skjermen, ha ha!