Sier trebarnsmor Carola Herrmann fra Hundeidvik.

35-åringen har drevet med bueskyting i kun tre år, men trives bare bedre og bedre i miljøet.

Carola er opprinnelig fra Leipzig i Tyskland, en by på størrelse med Oslo. Hun forlot bylivet der og kom til Sunnmøre og Sykkylven i 2004. Der hun bor sammen med mann og tre barn på to, fire og sju år.

Hun mener det er problemfritt å kunne utøve bueskyting sjøl om hun har tre små barn.

– Jeg trener to til tre ganger i uka. Vi har bane på Hundeidvik Grendahus der vi er 14 aktive i klubben, sier Herrmann. I det sivile er hun barnehagelærer og roser både miljøet i sin klubb og hos helgens NM-arrangør på Vigra.

– Vigra er en flott klubb og det er ekstra kjekt at vi har et norgesmesterskapet her i distriktet, sier Carola.

Hun var blant deltakerne i første pulje av et norgesmesterskap med hele 384 påmeldte.

Dette gjør årets NM i Vigrahallen til det tredje største i bueskytterforbundets historie.

Bueskytterfamilie

Også Linda Myhre er fersk i bueskyttermiljøet sjøl om hun kommer fra en aktiv familie der søster Elisabeth og foreldrene var pådrivere i Ålesund Bueskytterklubb i en årrekke.

– Jeg har nylig vært i Spania hos Elisabeth. Og der fikk jeg trene utendørs seks dager. Det er kjempebra at vi har et NM her i Vigrahallen, sier 49-åringen. Som i likhet med Herrmann deltar i sitt andre NM.

Alle deltakerne i dameklassen går videre til finalerunden søndag. Mens NM fortsetter i dag med innledende runder, som det også var på åpningsdagen.

– Det blir gullfinaler helt til slutt, rundt klokka 1545 vil de starte søndag, sier NM-general Tormod Roth i Vigra IL Bueskyttere.

Den unge, men driftige klubben har hele 27 deltakere påmeldt på hjemmebane. Og enda flere i arrangørstaben som så ut til å ha alt under kontroll på åpningsdagen.

I ettermiddag blir det en offisiell åpningsseremoni, med taler og ikke minst presentasjon av alle klubber.

Kongepokaler satt opp

Det er satt opp kongepokal i både dame- og herreklassen søndag. Det skal kåres norske mestere i 30 klasser under mesterskapet på Vigra.

andre NM: Linda Myhre fra Ålesund Bueskytterklubb deltar i sitt andre norgesmesterskap og synes bueskyting er veldig fascinerende. 49-åringen er en av fire som deltar fra Ålesund. Foto: Jarle Mordal
STORT MESTERSKAP: Her er den første pulja i gang med årets NM i Vigrahallen, tidlig fredag ettermiddag. Hele 384 aktive er påmeldt til mesterskapet som avsluttes søndag. Foto: Jarle Mordal