På senhøsten åpner Odeon Moa sitt nye kinosenter ved Amfi Moa. Som Sunnmørsposten kunne fortelle i lørdagsavisa ønsker Odeon å tilby alkoholholdige drikker i en egen avdeling.

Om de får bevilling blir det også mulig å ta med seg alkoholholdig drikke inn i salen under filmen.

Vanskelig

Varaordfører Tore Johan Øvstebø tror debatten rundt en eventuell skjenking på kinoen blir vanskelig.

– Her må vi finne en balansegang mellom utbyggers behov og den stadig større tilgangen på alkohol. På generelt grunnlag synes jeg personlig at det har blitt altfor mye fokus på servering rundt kulturarrangement, noe som er med på å ta bort fokus fra kulturopplevelsen, sier Øvstebø.

Han sier KrF kun så vidt har vært innom spørsmålet.

– Vi har sagt ja til et bibliotek i samme bygget, og vi ble enige om å vente med spørsmålet om skjenking både ved kinoen og til den nye, store restauranten, til søknaden foreligger, sier Øvstebø.

– Jeg er enig med Øvstebø i at dette blir en stor og prinsipiell viktig debatt, men at vi må vente med å komme med bastante uttalelser inntil vi ser hele konseptet på «nye Moa» i sammenheng. Det viktige for meg blir hvordan alkoholserveringa blir skjermet i forhold til barn og unge som ferdes der, sier Høyres Monica Molvær.

Aps gruppeleder Svein Rune Johannessen sier de ikke har diskutert saka i gruppa.

– Men vi har en avtale med KrF om at alkoholpolitikken i Ålesund skal være restriktiv i inneværende periode, sier Johannessen.

Ikke viktig

Administrerende direktør Ivar Halstvedt i Odeon Norge sier at spørsmålet om alkoholservering ikke er viktig for kinodrifta på nye Moa.

– For oss er filmopplevelsen viktig. Vi lever godt med å ha en kino uten alkoholservering, men vi ønsker å ha det som et tilbud til voksne folk, i en egen avdeling skjermet for familier og barn, sier Halstvedt.

Han sier at søknaden vil bli sendt tidlig på høsten.

– Så vil vi sitte rolig og avvente utfallet, sier Halstvedt.

Varaordfører Tore Johan Øvstebø sier debatten rundt alkohol på Moa blir vanskelig. Foto: Staale Wattø