Vi plikter som kjent å sørge for en viss balanse i tiårdekningen.

Det mangler ikke på motstand og fordomsfulle betenkninger i dette tilfellet. Men vi eter i oss allt stolthet og hitsetter Per Moltus bilde av fotballaget til Ålesund Handelsgymnas.

Ved raus hjelp fra Sunnmørspostens iboende ekspertise kan vi driste oss utpå med noen navn også, enda fotografen helt forbilledlig konsentrerte seg mest om gymnaslaget fra Latinskolen i de dage.

Bak f.v. Rolf Skuseth, Arve Tonning, keeper Torgeir «Tåka» Aasen, så en foreløpig ukjent, etterfulgt av Harald Aarøe og Svein Viddal, som senere markerte seg som AaFK-kaptein.

Foran på denne toraderen ser vi fra venstre Dagfinn «Diffi» Ruud-Olsen, også han senere AaFK-stjerne. Ved hans høyre side sitter Kjell Tynes, etterfulgt av Dag Oksnes, Valder og Tor Hestholm, som ble storscorer på Herd.

Herren som bøyer hodet mot Nørvebanas grusdekke må foreløpig forbli navnløs. Som alltid setter vi vår lit til at tiårspaltens skarpøyde lesere med glassklare minner kommer oss til unnsetning i disse to NN-tilfellene.

På det vesle bildet er det opptil flere fenomener å dvele ved.

Det mest framtredende er naturligvis Reidar Borch Walderhaug, «Borchen». I tillegg til å dømme, fotograferte han visst også med sitt bokskamera.

Dernest erfarer vi til fulle virkningen av datidens mote med å klippe i papirbildene...Takket være utlåner Per Moltus hang til systematikk, kan vi opplyse at Maritime ved styrmennene ledet seriens avd. B soleklart foran handelsgym, som vi ser på bildet, så teknisk skole, og våre helter rødrussene nederst på tabellen. 10, 6, 5, 3...

<strong>:</strong> Foto: Per Moltu