Motivet hører sammen med de andre bilda fra 1954-messa i Ålesund. Det er også dessverre det eneste vi vet om akkurat denne gjengen.

Bordet er overdådig dekket. Ved nærmere fingransking ser det mer ut som en veritabel frokost: Melkemugger, brød på brett og pålegg fordelt utover.

Bluefish: De arrangerer første fiskerimesse i Ålesund på over 50 år

Den vakre ungdommen sitter både på benker og stoler. Er det noen som kan kjenne igjen dette interiøret? Enn si noen av disse personene?

Utafor vinduene kan vi skimte en slags villabebyggelse. Så det kan godt hende vi er utafor selve bysentrum denne gangen. På Nørve et sted?

For øvrig må vi korrigere et feilaktig inntrykk hva gjelder utysket med vann i knærne og tang i håret: Kong Neptun skulle opprinnelig ankomme i helikopter. Men han nekta plent å bryte tradisjonen og tok seg følgelig fram sjøvegen.

Byens forrige fiskerimesse ble visst en «sann fest, en praktfull forestilling», leser vi.

«Tilbake står en med inntrykket av en ubegripelig utvikling, en stormarsj fra den tiden som mange enno husker, da fiske var bare blodslit, bare såre rygger og never fulle av træler», skrev Hans Stette begeistret i sin ros av publikumsappellen.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.