I erkjennelsen av at også veiledning i fysisk fostring hører inn under avisenes såkalte samfunnsoppdrag, søker vi herved å mildne denne kritiske mangelsjukdommen noe.

Før vi vet ordet av det står påska for døra, med alt den kan innebære av kroppslige eksesser. Det er nemlig ikke alle som nøyer seg med dagsturer i kjøleskapet.

Vi overlater derfor uten videre ordet til Amanda Cecilia Olsen på Spinnesiden.

Vi gjør så i trygg forvissing om at ACOs råd sammenstilt midt under mørkeste krigsvinteren neppe har gått ut på dato:

«Det betaler seg å gjøre litt forberedende øvelser hjemme på gulvteppet, før en begir seg ut på ski, husk på hva som kreves av beinmusklene for å klare de vanskelige svinger.

Prøv disse tre øvelser og tren iherdig hver dag, det gir smidige kne og styrker musklene.

1. Gå ned i knebøyning med samlede parallelle føtter og heler mot gulvet.

Bøy og strekk knærne 10–20 ganger med bløte rytmiske bevegelser. Armene holdes framadstrakte og ryggen rett.

2. Utgangsstillingen er den samme som beskrevet under 1, men den ene fot stilles foran den andre. Vekten legges på bakerste fots hel, senk setet så dypt mot gulvet som mulig, strekk armene frametter og hold stadig begge føtter fast mot gulvet.

Gjenta denne øvelse, idet De i dype knebøyninger går ned gjennom værelset og skiftevis anbringer den ene fot foran den annen.

3. Anbring føttene i noen avstand fra hinannen, vend tærne innad, bøy knærne inntil de næsten berører hinannen, bli sittende i denne stilling, mens De teller til 5. Rett Dem opp og gjenta øvelsen 10 ganger».

Skulle det mot formodning utarte til en veritabel innepåske, kan stell av pokal-hyllene være fin, alternativ tidtrøyte.

«Det er best å unngå pussing av tinn så lenge som mulig, men når det i tidens løp blir mørkt, er det godt å gi det en omgang med ganske alminnelig pussekrem. Puss alltid i samme retning som avslipningen».