Vi har alle vårt. Men det er altså fritt for alle å henge seg opp i noen helt bestemte forhold og så monomant gnåle og gnelle om dette – lenge etter den siste har slutta å følge med, om så det gjelder.

Bakken som begynner her ved Buholmsundet, på Buholmstranda så å si, heter Strandabakken. Den møter Borgundvegen på toppen, og utgjør den kanskje hardeste etappen for korpsmusikere under nasjonaldagen. Det er forsyne oss straks mai igjen.

Strandabakken. Husk det, nå da. Ellers blir vi nødt å gjenta dette med ujevne mellomrom.

Vi vet ikke hvem som har fotografert dagens tøffe karer. Men de figurerer i alle fall i et album som Sonja Pauline Rasmussen har etter far sin, Peder Andreassen.

– Det er fra «stolen», som fiskerne på Buholmstranda kalte stedet. Til venstre står Petter Rørstad, far til avdøde advokat Rørstad og datter Liv, som ble gift Ekroll. Ved siden av Petter står Elias Volstad, skriver Sonja Pauline.

Resten av karakterene er hun ikke sikker på.

En ting er i alle fall sikkert: De er avbilda i sine fineste søndagsklær. Bestebukser og det som enda bedre er.

Om ikke skarpheten er den beste i akkurat dette fotografiet, er både press og skopuss av skarpeste, argeste slag.

Eneste avviker tør være skikkelsen som dristig nok har iført seg en trenchcoat i lyseste laget bak her. Med matchende hatt.

Wikipedia hjelper oss med den romerske senatoren: Cato den eldre. Han hadde vært på besøk der og blitt slått av velstanden. Følgelig mente han at Roma var truet av byen og formulerte sitt «Ceterum censeo Carthaginem esse delendam».

Det tok elleve år før romerne fulgte opp og gikk til angrep.

Ruinene er visst verdensarv.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.