Prisen - som er på 50.000 kroner - blir overrakt på Riksscenen i kveld, 18. september etter fremføringen av den koreograferte konserten «On The Outside», et samarbeidsprosjekt mellom Kjersem (nå med artistnavnet Marie Munroe) og Panta Rei Danseteater. Konserten er en del av årets Ultimafestival.

- Å få en pris er jo noe man blir skikkelig glad for, og Edvardprisen er en utmerkelse som henger høyt.  Men utover det å få en gjev pris, så er det å bli sett og hørt - og minnet på at man blir satt pris på som kunstner - et uvurderlig kompliment. Å bli utnevnt som en utfordrer er utelukkende positivt. Tusen takk til juryen og til TONO, sier hun selv i følge en pressemelding fra TONO.

Juryens begrunnelse:«Fra hun ga ut sitt første album i eget navn i 2008 har Hilde Marie Kjersem drevet en kontinuerlig og bevisst utforsking av ulike musikalske stilelementer. Hun har tatt tydelige musikalske skritt fra jazzen i retningen av pop, men har hele veien maktet å integrere ulike inspirasjonskilder til et eget personlig musikalsk uttrykk. Kjersems verk er naturlig melodiøse, samtidig som de rommer underfundige sider. Hver enkelt komposisjon bygger på tydelig valgte grep og gir et tydelig og sterkt uttrykk, men som aldri blir forutsigbart. På albumet «If we make it to the future» fra 2013 beveger hun seg videre inn i popsjangeren og tilfører den noe som både oppleves som nytt og som svært personlig. Lydbildet preges av treffsikre, minimalistiske elektronikaelementer og åpnes opp gjennom bruk av overraskende, ofte grandiose harmoniske vendinger. Med Kjersems stemme midt i det hele skaper musikken stadig nye sammenkoblinger mellom det nære og det storslagne.»

Edvardprisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998, og som tildeles opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.