Det var kort sagt ingrediensene da Ålesund Studentsamfunn arrangerte drive-in kino i forbindelse med Campus-uka i går kveld.

– Dette er aller første gang det arrangeres drive-in kino nord for Lillehammer. Vi har jobbet lenge med å få det til, for det er ikke småtterier som skal på plass. Prosjektoren som viser filmen er den kraftigste som er å oppdrive. I tillegg har vi leid en stor FM-sender slik at publikum skal få kinolyden inn på anlegget i bilene sine, forteller Andrea Misund, redaktør for Ålesund Studentsamfunn.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Samlende

Hun sier poenget med drive-in kino var å arrangere noe som flere kan samle seg rundt, ikke bare studenter ved Høgskolen i Ålesund.

– Vi ønsker å være en samlende faktor for ulike miljøer. Dessuten, dette er annerledes og spennende, sier Misund.

Bildeserie: Drive-in-kino i Ålesund

Fullt

Studentsamfunnet traff spikeren på hodet, for mange syntes at drive-in kino var verdt å bruke mandagskvelden på. Allerede lenge før filmen begynte hadde den store parkeringsplassen ved Norsk Maritimt Kompetansesenter begynt å fylle seg opp. Etter kort tid hadde 350 tilgjengelige billetter, fordelt på 90 biler, gått unna.

– Jeg har aldri vært på drive-in kino før, så jeg gleder meg virkelig, sier Trude Børjesson Sørdal.

– Dette er et bra arrangement fordi det er noe utenom det vanlige. I tillegg er det veldig sosialt, sier venninne og felles amcarentusiast Lene Kristin Malmedal.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Sofa

De som ikke hadde bil, eller valgte å la den stå parkert, inntok første rad på fluktstoler. Utstyrt med tjukke jakker, pledd og godteri. Noen hadde sågar fraktet en sofa ned til parkeringsplassen. Fra den hadde de komfortable sitteplasser til det gigantiske lerretet. Navnet på filmen? Det var «Børning». Selvsagt.

<strong>Drive-in kino:</strong> For aller første gang nord for Lillehammer. Foto: June R. Johansen
<strong>Vertskap:</strong> Ålesund Studentsamfunn arrangerte drive-in kino. Fra venstre: Hanna Fretheim, Thomas Solberg og Andrea Misund.Foto: June R. Johansen Foto: June R. Johansen