Hekla Stålstrenga ble lørdag hedret som årets folkemusikere under utdelingen av Folkelarmprisen.

Gruppa består av Tore Bruvoll, Ragnhild Furebotten, Anne Nymo Trulsen, Trond-Viggo Solås og Ole-Jakob Larsen.

– Hekla Stålstrenga har på en fabelaktig måte forent nordnorsk folkemusikktradisjon og visetradisjon og gitt dette et moderne uttrykk med sterk appell. De har greid å nå ut til et større publikum, heter det i juryens begrunnelse.

Juryen sier samtidig at Hekla Stålstrenga også har oppnådd stor suksess innover i folkemusikkmiljøet og deltatt på flere folkemusikkfestivaler som et toppnavn på plakaten.

Under prisutdelingen på Riksscenen i Oslo lørdag gikk prisen i åpen klasse til Susanne Lundeng for hennes plate "Et steg ut".

Prisen for beste soloutgivelse gikk til Knut Hamre, Alexander Aga Røynstrand og Åse Teigland for "Spelarhola". Honndalsmusikken vant klassen for tradisjonelt samspill for plata "Brylljaupsafta". Det er hardingfelespillerne Svein Nesje, Kåre Tvinnereim, Svein Hjellbakk og Knut Jarle Kroken som utgjør Honndalsmusikken.

I klassen for dokumentasjon gikk prisen til Eli Storbekken og Hans Hinrich Thedens i Norsk folkemusikksamling for plata "Rosekolla", bestående av lokk, lalling, kringelhauk, hulling, regler og gjeterviser. (©NTB)