– Jeg ville egentlig ikke. Jeg syntes det var ukult når jeg var yngre, forklarer Maria Holstad.

  • Se konsert med Maria i videovinduet over

Det nye instrumentet det er snakk om, var en vibrafon. Det hører til slagverksfamilien, men er et melodisk instrument, i motsetning til de rytmiske trommene.

– Jeg fikk lekser på vibrafonen og jeg ville så gjerne imponere, så jeg øvde og øvde, forteller Holstad.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Etter hvert opplevde hun noe annerledes:

– Jeg fikk et uttrykk når jeg spilte og følte musikken på en annen måte enn jeg hadde opplevd før. Til slutt ble det en selvfølge at jeg skulle spille melodisk instrument.

Vil lage egen musikk

Holstad er nå 18 år og går siste året ved musikklinja på Fagerlia videregående skole. Hun har blant annet spilt mye med både storband, symfoniorkester og Ungdomsmusikken.

I fredagens lunsjkonsert på smp.no (se over), spiller hun 3. sats av stykket «Trilogy» av Tim Huesgen - «With a mazy motion».

– Jeg spiller mest verk, men har et ønske om å lage egen musikk, forklarer Holstad.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Dyre instrument

Tiden går med til skole og musikk. Holstad spiller ikke bare vibrafon, men også xylofon og marimba. I tillegg har hun spilt slagverk i ti år. Men det å få øvd, er ikke alltid like enkelt.

– Jeg eier verken vibrafon eller marimba, så jeg må planlegge godt om jeg skal få øvd. For en god vibrafon må en gjerne ut med mellom 50 000 og 70 000 kroner. En marimba er gjerne dyrere.

Nå vil hun søke stipend for å få kjøpt sine egne instrument.

Musikkbusiness

Holstad har alltid drømt om å bli noe innen musikken. Hun ser for seg en fremtid som musikklærer i tillegg til å jobbe aktivt som musiker. Men hun har også et ønske om å hjelpe andre som seg selv.

– Jeg kunne tenke meg å starte en business der jeg hjelper unge musikere til å få spillejobber. Det kunne sikkert hjelp å få fram mange talent, spesielt de som er redd for at det ikke er gode nok. Det gjelder å pushe dem litt og gi dem litt oppmerksomhet.

Se tidligere lunsjkonserter her:

Scena: Skog

Scena: Harald Olsvik

Scena: Lena Nymark

Scena: Ine Hoem

Scena Hayden

Scena: Jonas Volle Åkre

Scena: Ketil Strand

Scena: Ingrid Johanne Fylling Nupen

Scena: Robert Post

Scena: Tellef Raabe

Scena: Sigrid Raabe

Scena: Stine Hole Ulla

Scena: Stig Ulv

Scena: Liv Håker

<strong>Lunsjkonsert:</strong> Maria Holstad gir deg 3. sats av stykket «Trilogy» av Tim Huesgen – «With a mazy motion» på vibrafon i dagens utgave av Scena.
<strong>Vanskelig:</strong> Maria Holstad vedgår at det var vanskelig da hun begynte med vibrafon for fem år siden. – Men det er som å lære seg gitar, der også går det av seg selv når du har spilt akkordene nok ganger.