– Vi holder workshops og konserter for unge studenter og gode musikktalent i bydelen Pudong som har like mange innbyggere som vi har i Norge, forteller Runar Tafjord i The Brazz Brothers på mail fra Kina.

Følg smp.no på Facebook

Siden 17. oktober har han og resten av «brødrene» vært i Shanghai i regi av Rikskonsertenes utvekslingsprogram, hvor norske og kinesiske kunstnere.

– Vi møter mennesker som er svært opptatt av musikk, både sin egen tradisjonsmusikk og vår vestlige musikk. Vi møter et veldig høyt instrumentalt og musikalsk nivå.

– Hever status

Responsen for prosjektet til The Brazz Brothers har ifølge Tafjord vært god, både når det gjelder undervisningsmetode og konserter.

– Vi bruker ikke noter men overleverer musikken ved at vi spiller foran og musikerne vi samarbeider med «aper» etter. På kort tid kan de fremføre og videreutvikle musikken på sin egen måte. Vi spiller både norsk og kinesisk musikk, forklarer Tafjord.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Han sier det virker som at kunst og kultur hever bevissthetsnivået og statusen betraktelig hos kineserne.

På workshopene setter de sammen ensembler som består av blåsere, strykere, slagverkere og tradisjonelle kinesiske instrumenter som pipa og erhu.

– Og det låter fantastisk! sier Tafjord.

Latinske rytmer

Torsdag setter Brazz Brothers seg på flyet og vender hjem til Norge og Rica Parken Hotel. Her skal de sammen med Nordvest Big Band holde konsert lørdag.

– Vi plukket ut musikk med eggende rytmer hovedsakelig fra Sør-Amerika. Dette er musikk som vi har tatt med oss fra våre reiser til Brasil, forteller Tafjord.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Samarbeidet mellom de to banda har oppstått ved at Tafjord tidligere har leda Nordvest Big Bang.

– Vi fant ut at dette kunne bli et heidundrende musikalsk møte der vi utfordrer hverandre med musikalske krumspring, sier Tafjord.