Han er daglig leder i ålesundsfirmaet Magic Air, som leverte gyrostabilserte helikopterbilder til den 19 dagers lange TV-serien som gikk på TV2 fra 18. mai tidligere i år. Holand hadde ikke trodd at serien skulle vinne.

- Vi konkurrerte blant annet med BBC-serien «One Planet», så vi hadde i grunn slått fra oss å vinne. I stedet for å være med på prisutdelingen gikk vi derfor på restaurant i stedet, ler Holand.

Mot slutten av måltidet fikk han likevel en telefon der han fikk vite at programmet hadde vunnet.

Sterkt sunnmørslag

Det var mange fra Sunnmøre involvert i produksjonen av «Fly med oss».

- Magic Air stod for koordinering og planlegging av ruten, samt fotografering. Erika Tirén, som bor i Ålesund, var hovedfotograf. Videre hadde selskapet Sykkylven Maskinering en rolle, fordi de produserte det spesielle festet for kameraet vi brukte. Opereringen av 360video kameraet var det Nikolas Gogstad Andersen og Stargate Media som stod for, dette selskapet drives blant annet av Bjørn-Morten Nerland fra Fosnavåg, forteller Holand.

Samarbeidsprosjekt

Han forteller at Fly med oss var et samarbeid mellom Avinor, TV2, Creuna, Stargate Media, Pegasus Helicopter og Magic Air.

- Vi begynte så vidt prosjektet i november i 2013 og jobbet helt fram til 18. mai. Det gikk med hundrevis av timer i forberedelser. Dette var første gang i verden at et TV-program kunne levere både gyrostabiliserte kamerabilder og 360video fra ett og samme helikopter. Det var hele 85 kg med TV-utstyr om bord og programleder Arne Hjeltnes kommenterte seks timer fra helikopteret hver dag, sier Holand.