Det er actiondramaet «Dracula Untold», grøsseren «The Quiet Ones» og «Motorsagmassakren». Sistnevnte er en ny digital innspilling av den originale skrekkfilmen fra 1974. Den gang ble det voldsomme diskusjoner rundt filmen, som ikke nådde kinolerretene i Norge.

– Nå skal den opp, med 15 års aldersgrense. Det viser jo litt hva som har skjedd i filmverdenen på disse 40 åra, sier Mariann Borgund, som setter filmen opp på Løvenvold fredag kveld.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Fortsatt rå

Den første «halloween»-filmen fra 1978, som vises på Moa i kveld, blir fortsatt sett på som så rå at den har fått 18-årsgrense.

«Utburd - myten våkner», en norsk hyttekos-grøsser med aldersgrense 11 år. Skrekkfilmen «Annabelle» med aldersgrense 15 år har allerede gått en stund.

– Men den går så bra at vi fortsetter å vise den. Vi har hatt folk som har gått etter 10 minutter og andre som har begynt å gråte i salen fordi den er så skummel. Det er bra, film skal røre oss. Og denne helga er den jo midt i blinken, sier Borgund.

Les ukas ferske filmanmeldelser her

Den store kinodagen

Men ålesundkinoen byr ikke bare på grøss og gru. Her er det komedier, familiefilmer og barnefilmer også.

– Lørdag er Den store kinodagen, med kinobilletter til halv pris og utvidede åpningstider, pluss masse aktiviteter, minner salgs- og teamleder Roshanie Slyngstadli på Moa kino om.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– Hvilke aktiviteter?

– Tegnebord, ballonger, trekning på stolnummeret, popkornmenyer, forundringspakker, og fribilletter.

– Oppfordrer dere folk til å kle seg ut?

– Vi har ikke gått aktivt ut, folk i Ålesund har ikke noen tradisjon for sånt. Men alle er selvsagt hjertelig velkomne til å stille i kostymer. Og de som gjør det blir premiert, sier Borgund.

Premierer

Helga byr på tre norgespremierer. Det er den norske barnefilmen «Karsten og Petras vidunderlige jul», den amerikanske matkomedien «Chef» og «Her er Harold», en norsk roadmovie.

Her spiller Bjørn Sundquist hovedrollen som den fallerte møbelhandleren som reiser til Sverige for å kidnappe IKEA-sjefen.

<strong>leatherface:</strong> «Motorsagmassakren» (The Texas Chainsaw Massacre)fra 1974 skapte masse diskusjon da den kom i 1974. Nå blir en digital nyinnspilling satt opp på kino med 15 års aldersgrense.