Spjelkavik drillklubb feiret nylig to år som egen klubb, med oppvisning og fest i Borghallen ved Borgund folkehøgskole. 2-års festen ble avsluttet med en oppvisning av det arabiskinspirerte programmet som også sikret klubben 2. plass i EM i Kroatia tidligere i høst.

Klubben ble i 2012 med i Norges Musikkorps Forbund (NMF), og i år medlem i Norges Idrettsforbund (NIF), og endret med det navn til «Spjelkavik drillklubb».

Et sted å øve

– Gjennom medlemskap i NIF og Norges danseforbund håper vi at trenere og utøvere får muligheten til å delta på kurs og seminarer, og coaching og rådgivning som tilbys.

– Spjelkavik drillklubb er avhengig av idrettshaller for at utøverne skal kunne utføre forskjellige øvelser og gjennomføre programmene sine. For å få tildelt halltid i idrettshallene i Ålesund kommune, må man være medlem i NIF, og det er klubben nå, påpekes det i en pressemelding fra klubben.

Konkurranser

Troppen kan vise til gode internasjonale resultater de siste årene, blant annet gull, sølv og bronse i EM. Tre av solistene i klubben skal representere Norge i VM i Italia påsken 2015, i kategorien «strutting».

Første helg i desember kommer det 120 drillere fra hele nordvest til Ålesund for å delta på «Ålesund Drillexplotion». Dette er en workshop for drillere i alle aldre, og instruktører som ønsker inspirasjon.

Annebeth Persson (fv), Tharand Hurlen, og Malin Flatnes skal til VM i Italia i påsken 2015. Foto: Maria Finnøy Fagervoll
Drilltroppen tok gull under EM i fjor, til «Fairytale» av Alexander Rybak. Foto: June R. Johansen