Det sier Astrid Overaa etter det fjerde innbruddet ved Teaterfabrikken på under to måneder.

Etter det siste - onsdag denne uka, la hun ut et realt hjertesukk om saka på Facebooka, der hun varsler at hun nå skal til bunns i saka, «med eller uten politiets hjelp».

- Jeg skreiv det både for å få det ut, for å si fra om at nok er nok - men sjølsagt også i et håp om at det skal resultere i tips. Ingen av innbrudda er oppklart, og ett eller anna sted sitter det noen som vet noe, sier hun.

Rota og tok brennevinet

Det første innbruddet skjedde natt til 24. september.

- Ettermiddagen før hadde jeg og Synnøve (Hatlen, journ. merk.) skåla i en kopp kaffe. Teaterfabrikken fylte 18 år, men vi hadde ikke tid til å feire, opptatte som vi er for tida, blant anna med planlegging og gjennomføring av julebord, forteller Astrid.

- Da vi kom på jobb dagen etter var lokalene rota til og alt brennevinet borte. Den eller de som var her hadde også forsøkt å ta med seg safen vår, men fordi den er så tung, blei det med forsøket, fortsetter hun.

Neste innbrudd skjedde natt til 15. oktober. Ifølge Overaa også da med samme resultat: Rot og tjuveri av brennevin.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Tok safen også

- Tredje gangen - jeg tror det var natt til søndag 20. oktober, hadde vi bestilt alarm. Denne skulle ha vært montert fredagen før, men så mangla det noen deler, og monteringa blei derfor utsatt. Her fikk tjuvene, i tillegg til raust med alkohol, også med seg safen. Vi fant den igjen under ei blokk i nabolaget. Brutt opp og tømt. Da politiet kom for å sikre spor, kom også alarmmontøren. I forhold til akkurat dette innbruddet litt for seint. Steike synd, for etter ei kanonhelg inneholdt safen mye penger. Mye, sier hun med ettertrykk, uten å ville utdype. Også tipsglassene til de ansatte blei tømt, legger hun til.

Stjal dj-utstyr

Det så langt siste innbruddet - og Astrid er bestemt når hun sier det skal bli det siste, skjedde altså natt til onsdag.

- Her har alarmen løst ut, så sjøl om de har prøvd å bryte opp ny-safen vår, har de ikke hatt nok tid på seg til å klare det. Likevel har de altså rukket å få med seg datautstyr pluss en god grann dj-utstyr vi hadde fordi vi har leid inn en dj. De har også rota, men denne gangen har alkoholen vi hadde fått være i fred. De hadde vel nok fra før, sier Astrid tørt.

- Noen vil lure på hvorfor dere velger å ha safe i lokalene, til tross for at den er blitt brutt opp og forsøkt brutt opp?

- Vi har valgt å beholde den fordi vi flere ganger har opplevd at nattsafen i banken vi bruker, ikke har fungert. Det å skulle gå gjennom bygatene seint på natta med en pose full av penger i veska, er ikke noe særlig kjekt. Med safen har vi hatt et sted å oppbevare pengene til over helga.

Lyst til å gi opp

- I Facebook-innlegget skriver du at du har mest lyst til å gi opp etter det som har skjedd?

- Ja, og jeg mener det, sjøl om jeg jo elsker jobben min - dette livet, over alt. Det skjer noe i en, når en opplever innbrudd gang etter gang, og videre at saka henlegges etter få dager. Sjøl om jeg - som jeg sa, forstår at politiet ikke har all verdens ressurser og vet at langt fra alle saker oppklares. For vår del er tre av fire saker henlagt. Politiet har vært her alle gangene og sikra spor, men så langt ikke prioritert å komme og høre oss forklare hva som har skjedd. Utrolig frustrerende, også i forhold til forsikringsbiten i dette. Før politiets del av dette er på plass kan ikke forsikringssakene sluttføres, sier Astrid, og fortsetter.

- Samtidig som dette skjer, står vi på og jobber dag, kveld og langt utover natta. Underholder gjester, smiler og lager fine fester. Jeg tror vi har klart å ikke vise fortvilelsen som ligger som et bakteppe hos oss, men det har holdt hardt, sier hun.

Har en plan

Synnøve Hatlen, som så langt har forholdt seg taus, sier:

- Jeg for min del må stoppe borte på Brunholmen hver morgen og psyke meg opp før jeg kjører det siste stykket til jobb og går inn. Jeg vet ikke hva som venter, sier hun.

- På Facebook skriver du altså at du skal til bunns i dette, Astrid. Hva tenker du gjøre?

- Vi har en plan, for å sitere Egon Olsen, sier Astrid Overaa - og viser at det forstsatt er humør igjen.

- Den har vi imidlertid ikke tenkt å si noe om.

Sunnmørsposten har onsdag ettermiddag forsøkt å nå både Robert Hjelmeseth - leder for e-avdelinga ved Ålesund politistasjon, og Lars Eirik Steinsland som leder vinningsavsnittet, for en kommentar i saka. Dette har vi så langt ikke lykkes med.

Følg smp.no på Facebook