– Jeg har vel innsett at jeg kanskje aldri helt kommer til å være i balanse, at jeg alltid vil strebe etter å være et annet sted, være en annen enn den jeg er. Men at det går an å leve med det. Det handler om å akseptere seg selv som man er, sier Kolstø.

Fjerde plate

«Forever Maybe» er fjerde kapittel i historien om Kolstøs eget liv. Det er den fjerde plata på fire år, og materialet til den femte er allerede halvferdig. Hva det er hun prøver å si ser hun ikke alltid før etter at plata er ferdig.

– Jeg har diskutert tekstene mine med andre, og når jeg ser på dem nå, ser jeg at det er en tomhet der. Ikke at det ikke er noe å fortelle, jeg har masse å fortelle, og jeg har virkelig prøvd, men jeg får ikke sagt det. Det er mye motstand, sier Kolstø.

Les flere kulturnyheter på smp.no

Coverbilder

På coveret til «Riot Break» (2011) ba hun billedkunstneren Erik Pirolt tegne henne med blåveis. På «FlashBlack» hadde han lyst til at hun skulle sage av seg armen. Da «Stillness and Panic» kom i fjor, tok Kolstø regien og fikk billedkunstner Esra Røise til å tegne «noe fra naturen» på et selvportrett som cover. Denne gangen ble det en ørn, med klør som krummer hodet hennes.

– Hva ørna er finnes det massevis av svar på. Det liker jeg best at andre tolker som de føler for. Men det er klart jeg bærer på noe tungt, sier Kolstø. Hun liker bedre å snakke produksjon enn innhold.

– Samarbeidet med produsent Øyvind R. Gundersen fungerer utrolig godt, innspillingen gikk helt aldeles sømløst. Det er fantastisk at vi kan ha det så bra, selv etter fire plater, sier Kolstø som i tillegg til å synge og spille alle instrumentene også er med som produsent.

Denne gangen har hun også hatt med seg Morten Martens igjen, som produserte bandprosjektene hennes. Han har vært med på å gjøre lydbildet større, få fram den rocka sida av meg, ei side som aldri helt har blomstra, sier Kolstø.

At det skulle bli fem plater på fem år var ikke planen i utgangspunktet.

– Vegen blir til mens jeg går, og nå følger jeg på. Jeg liker å skrive fort, ha dårlig tid, det gir energi, sprengkraft og ny skriveglede, sier Kolstø.

Følg smp.no på Facebook