Med prosjektet #tidforgodhet og låta «This Time of the Year» håper Maria å få med seg folket på sin tanke om å ta seg tid til å gjøre noe godt for andre i førjulstida.

– Låta handler for meg om menneskets daglige kamper, som vi i løpet av året ofte kjemper for oss selv. Så kommer jula, og da har mange en tendens til å hjelpe hverandre i større grad. Det er det jeg håper å oppnå med dette prosjektet. At vi skal kunne sette oss inn i andres situasjon, og gi noe til de iherdige som holder ut. Det hele høres kanskje litt klisjefylt ut, men jeg er en eneste stor klisje, så det passer bra, smiler Maria.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

– Jula er en fin kickoff for konseptet, fordi folk flest er i gi-modus, men låta er ikke en utpreget julesang, så den kan fungere året rundt.

Ga fra seg låta

Låtskriver Sigurd Haug ga villig fra seg låta til et godt formål, og fra den dagen har Maria jobbet mot et ferdig produkt, og et konsept hun håper vil spre seg på Instagram og Facebook.

– Tanken er at det skal være opp til hver enkelt å gjøre noe fint for andre. Det kan være alt fra å besøke noen på et gamlehjem, legge en koselig pakke utenfor døra hos noen som trenger det eller lage middag til foreldrene dine. Folk kan legge ut bilder på sosiale medier og bruke hashtag #tidforgodhet, slik at vi kan belyse alt det gode som skjer rundt oss. Jeg håper vi kan inspirere hverandre, sånn at godhetsdugnaden kan spre seg over hele landet.

Lokal veldedighet

Dagen etter idéen var sådd, fant Maria tilfeldigvis Hjelpegruppe i Ålesund og omegn på facebook.

– Jeg så hvordan Charlotte Gjerdes hjelpegruppe vokste, og fikk lyst til å bidra. I tillegg til pengene som kommer fra låtsalget, vil jeg gi halvparten av alt jeg tjener på sangoppdragene mine i desember til denne gruppa. Charlotte ble glad for bidraget, men virket ikke så overrasket. Det må jo bety at mange vil hjelpe til, noe som er et flott utgangspunkt når man setter i gang med noe slikt.

Charlotte Gjerde bekrefter stor takknemlighet, og er imponert over tiltaket til Maria.

– Hun er en fantastisk person, som oser av varme og sprer glede til andre. Ei flott jente jeg håper å se masse til i fremtiden.

Låta slippes i desember, og vil være tilgjengelig på iTunes, Spotify og med egen musikkvideo på Youtube.