"Norsk Kunstambulanse har uttrykning. Santa Lucia." Slik begynner Myrvoll dagens runde i byen.

- Egentlig skulle det være klokken 08.00, men det ble flyttet til klokken 10.00, forklarer Myrvoll, som har fått oppgaven med å lage en "performance utrykning" av sentrumsforeninga.

- Skal ikke være pretensiøs kunst

Med hvit kjortel kjøpt i India, Santa Lucia-krone med lys på hodet, og den faste utrykningsjakka på plass, smiler og vinker Myrvoll til kjente og ukjente i byens gater.

- Det er viktig å smile. Dette skal ikke være pretensiøs kunst, sier Myrvoll.

Han mener det er viktig at kunstnere tør å provosere, så lenge man ikke tramper på noen.

- Om alle skulle ta hensyn ville det ikke være kunstnere igjen, bare pyntedukker som lager maleri til å henge over sofaen. Man må gjøre det også for å overleve, men det er viktig å gjøre slike ting som dette også, mener Myrvoll.

Blanda reaksjoner

De fleste i gatene snur seg etter Kunstambulansen når den nærmer seg. Noen kommer også ut av butikkene og åpner vindu for å se hvor lyden kommer fra.

Mens noen holder seg for ørene, tar andre fram mobilen og filmer.

- Folk kikker veldig. Jeg tror mange syns det er spennende. Men folk kan være litt alvorlig også. Det kan bli litt voldsomt for mange, mener kunstambulansesjåføren.

For en mann i gågata var det kanskje i overkant voldsomt. Han stoppet Kunstambulansen og la inn en klage på at volumet var for høyt.

- Jeg vet jo at der er høyt, men ikke så ille som han fremstiller det. Så nå vil jeg sjekke det opp. Jeg kan jo ikke stoppe prosjektet for at det skal være rolig og behagelig, sier Myrvoll.

Ny runde på julaften

- Ålesund er en vakker by, men den trenger energi og liv. Den trenger folk som finner på ting, mener Myrvoll. Han er glad for oppdraget fra sentrumsforeningen, og ønsker å sette folk i en stemning med musikken.

Også selveste julaften skal Myrvoll på tur med Kunstambulansen.

- Det blir det samme da, men kanskje det blir noen installasjoner langs veien i tillegg, forteller Myrvoll.