Bli med på nissekurs. Vi møter nissen, som forklarer triks og knep som gjør at du ikke blir avslørt på julaften.

Blant tipsene du får er:

- Slik gjør du entré - Pass på detaljene som klokke, hansker, skjegg osv. - Ikke bruk maske - Tips for å takle redde barn - Nissen og alkoholkonsum

Takk til Rodeløkka-nissen for kurset, og til barna Ella, Selma og Signe som stilte opp.

Slik blir du den perfekte julenisse Det er mye som kan gå galt når julenissen skal glede de minste på julaften. Vi gir deg de beste nissetipsene. Julenissen bør være godt forberedt før den store kvelden, og utstyret er viktig. Det er mange ting å passe på, og det er lett å bli avslørt. Torfinn Gossner har lang erfaring som lokal nabolagsnisse på Rodeløkka i Oslo.

Han har følgende tips før julekvelden: - Ho, ho, ho! Det er viktig å gjøre en god entré og få kontakt med barna umiddelbart, sier Gossner.

- Når man kommer utenfra har man gjerne sko som man kan bli kjent igjen på. Da kan man gjerne dekke til med sorte skotrekk, slik at ikke skoene synes. Det samme gjelder hanskene. Hvis jeg ikke hadde hatt disse hvite hanskene kunne barna kjent igjen en ring, eller selve hendene, sier Gossner.

Hvert år må han trå til både i barnehagen og på det lokale velhuset. Derfor har han investert i et skikkelig skjegg.

- Har man en stiv maske, da skjønner jeg at barna blir redde. Det er ingen mimikk, og de to hullene til øyne gjør det ekstra skummelt. Det ser veldig lite ekte ut, sier Rodeløkka-nissen.

I tillegg råder han potensielle nisser til å la alkoholkonsumet vente, slik at nissen ikke oppfører seg uanstendig. Man kommer dessuten langt ved å spille litt skuespill og gjøre til stemmen sin. En ekstra pute under beltet gir nissen litt ekstra pondus.