Rein Alexander, Christine Guldbrandsen og Mads Belden reiser landet rundt med sine julekonserter for tida. De neste dagene står Møre og Romsdal for tur, og under torsdagens flyreise til Ålesund prøvde de seg på et ganske så uhøytidelig rekordforsøk.

Se video av rekordforsøket øverst i saka

Halvspontant

- Dette kom i stand ganske så spontant. De tre hadde rett nok øvd ørlite på forhånd, og vi hadde også fått kopiert opp sangen, men da vi gikk om bord på Norwegians rute DY0402 fra Oslo til Ålesund i dag tidlig, visste de ikke om de kom til å «få lov» til å synge, forteller en av de som er ansvarlig for julekonsertene, Irene Hansebråten i Fokus Entertainment.

- Purseren som møtte oss, viste seg heldigvis å være svært velvillig. Han ville gjerne høre «Deilig er jorden», og ordna det både slik at kabinpersonellet delte ut sangene til passasjerene - og at stuntet blei annonsert over høyttaleranlegget, forteller hun.

Usikker på om det ble rekord

- Og det ble rekord?

- Vel, det vet vi vel egentlig ikke, ler Hansbråten, før hun understreker at dette altså var et høyst uhøytidelig rekordforsøk.

- Før vi eventuelt kan konkludere må vi finne ut hvor høyt Norwegian flyr mellom Ålesund og Oslo.

- Har du inntrykk av at sangen falt i smak?

- Ja, jeg tror det, sier Hansebråten.

- Folk klappa i hvertfall ivrig da det heile var over, legger hun til.

Les flere kulturnyheter på smp.no

- Koselig

En av de som var med flyet torsdag morgen, på veg hjem til Ålesund og juleferie, var Stine Bregård.

- Dette var veldig koselig. Jeg går ut fra at mange av de som reiste var ute i samme ærend som meg, altså at de skulle hjem og feire jul sammen med familien. Med denne sangen, så tidlig på morgenen, blei forventninga om den kommende høytida om mulig enda større. Og det å sitte sammen og dele denne lille opplevelsen ga ei heilt spesiell stemning. Litt sånn «Driving home for christmas», sier hun - og tenker på julesangen med samme navn.

- Og du sang ivrig med?

- Vet du, jeg var av de som bare lytta. Artistene er jo så mye flinker enn meg, sier hun.

Og for ordens skyld: Når du ser at fem personer deltar i «rekordforsøket» og ikke bare tre, så skyldes det at også kapellmester under turnéen Petter Anthon Næss og fløytist Øystein Trollsås også var med.

Følg smp.no på Facebook

Artister og Norwegian-ansatte på Vigra etter endt tur. Foto: Irene Hansebråten
F.v.; Rein Alexander, Christine Guldbrandsen og Mads Belden turnerer med Årets julekonsert. De neste dagene holder de fem konserter i Møre og Romsdal, den første i Ålesund, torsdag kveld. Bildet er fra konserten i Bragernes kirke i Drammen. Foto: Pressefoto