«Love me tender, love me dear, tell me you are mine. I’ll be yours through all the years, till the end of time», ljomer det fra sykehjemmet i Ålesund.

60 stivpyntede mennesker, med en gjennomsnittsalder på kanskje 90 år, var samla til allsang og dans. Onsdag kveld var det duket til nyttårsball for beboerne på Skarbøvik sykehjem for tredje året på rad.

— Alt er veldig staselig. Beboerne får utsendt invitasjoner og i dag har vi lakket negler, puffet hår og tatt frem finstasen. De har gledet seg i en uke, sier sykepleier Anni Hessen.

Følg smp.no på Facebook

Svinger med det man har

Og det blir ikke ball uten levende musikk. Ivar Volsdal og Haldor Sæther sto for stemningen. Vals, tango, gamle viser og kjærlighetssanger fra kongen av rock, Elvis Presley.

— Jeg er alt for gammel for dette, kom det lattermildt fra flere av deltakerne da de ble dratt opp av stolene og ut på dansegulvet.

— Dere får vrikke litt på rumpa dere som ikke kan svinge så voldsomt, det viktigste er at vi koser oss, sa leder Unni Urkedal Koppen i åpningstalen og forsamlingen skålte med utdelte velkomstdrinker.

Og dansing ble det, og om det ikke var alle som var ute på dansegulvet, ble takten trampet med beina, eller dirigert med hendene.

Alle skal med

Feststemningen er til å ta og føle på, når 60 mennesker, med rullatorer og rullestoler stablet seg inn en liten stue med selvrigget scene.

— Og nå kan dere spille en liten marsj, mens vi alle flytter oss inn til festmiddagen, sier Urkedal Koppen.

— Vi har det altså så fint. Og bedre skal det bli. Etter maten får vi dessert, med nogo attåt, blunker beboer Marit Haalen.

Alle fikk plass, med den lille stuen på sykehjemmet var fullt til randen Foto: Malene Indrebø-Langlo
Er det nyttårsball så er det nyttårsball. Damene på Skarbøvik sykehjem har pyntet seg for anledningen – og kanskje ble de en liten svingom på de også. Begge foto: Malene Indrebø-Langlo
Elever på Skarbøvik ungdomsskole stilte opp som dansepartnere og servitører Foto: Malene Indrebø-Langlo
Vals, tango, viser og kjærighetspop fra Elvis Presley gjorde stemningen til å ta og føle på. Foto: Malene Indrebø-Langlo
Det var mange sjulte talent på dansegulvet på Skarbøvik sykehjem Foto: Malene Indrebø-Langlo
Haldor Sæther og Ivar Volsdal Foto: Malene Indrebø-Langlo
De fleste fikk svingt seg på dansegulvet onsdags kveld. Foto: Malene Indrebø-Langlo
— Jeg gleder meg mest til dessert Foto: Malene Indrebø-Langlo