- Jeg er overrasket, stolt og glad, sier Therese Flate Knutsen, dagen etter at de såkalte Vixen-prisene ble utdelt på Christiania Teater i Oslo.

- Det er bare litt over to år siden jeg startet å blogge. Og det var så mange store bloggere i finalen, som har mange flere lesere enn meg, sier Knutsen.

Bloggen hennes «By Therese Knutsen», tidligere «Eye on details», leses like fullt av rundt 1.000 mennesker hver eneste dag. Mange flere blir det nok, med prisen «Årets interiørblogg 2014» i boks.

Det ble delt ut totalt 17 priser under utdelingen, som er Norges største uavhengige kåring av blogger

Driver eget firma

Therese Knutsen bor i Ålesund sammen med ektemann og to barn. Etter å ha bodd 15 år vekke fra fødebyen, flyttet hun fra Oslo og hjem til Ålesund for tre år siden. Der driver hun sitt eget firma innen interiør og hagedesign, noe hun har holdt på med i ti år. Både privatpersoner, bedrifter og offentlige instanser er blant oppdragsgiverne.

På bloggen sin deler hun erfaringer fra sitt yrke, og kommer med tips og råd til innredning, fargevalg og annet. Hun får også mange spørsmål fra leserne sine, og bloggen inneholder også matoppskrifter.

- Bloggingen er noe jeg gjør ved siden av jobben. Jeg bruker veldig mye tid og arbeid på den, og er opptatt av det skal være god kvalitet på bilder og det som legges ut. Etter hvert ser jeg nok også muligheten til å begynne å tjene litt penger på dette, og kombinere bloggen i enda større grad med jobben og yrket mitt, forteller hun.

Stemt fram av leserne

Prisen som Årets interiørblogger er en stor inspirasjon, og en bekreftelse på at noe hun liker å holde på med blir godt mottatt. Som en av de nominerte ble Therese stemt fram til finalen av leserne selv. Så var det en jury som til slutt valgte ut vinneren.

Kriteriet for å bli landets beste interiørblogger er blant annet å ha «et hjerte for interiør og et øye for detaljer», samt «full oversikt over moter, trender og tendenser på interiørfronten». I tillegg er inspirasjon, originalitet og kreativitet viktige nøkkelord.

Føler forventningspresset

- Jeg føler nok nå et visst forventningspress, medgir prisvinneren. Hun er opptatt av å inspirere andre til å friske opp sine hus og hager. Therese bekrefter at interessen for interiør og design er økende blant nordmenn.

Og hva er så hennes beste tips, sånn i all enkelhet?

- Les interiørblogger eller -blader, bla i kataloger og få inspirasjon. Finn ditt personlige preg og få frem hvem som bor i huset.

Selv holder Knutsen og familien på å renovere en bolig de har kjøpt på Åsestranda, der både hus og hage skal få sine ansiktsløft.

- Noe særlig med bilder derfra, ut over detaljbilder, legges ikke ut på bloggen før alt er klappet og klart. Leserne er ikke så interessert i å se på selve prosessen rundt oppussingen, sier hun.