— Velkommen til Borgund Fashion Day! Også i år har vi hatt et tverrfaglig samarbeid på Vg2 som har resultert i et forrykende show, sier konferansieren til jublende applaus fra en fullsatt sal med lærere og elever.

Mer eller mindre hele skolen er engasjert i showet. Bygg- og anleggslinjen har bygget scenen, elektroelevene har hjulpet til med å rigge lyd og lys. Førsteklassinger stiller som modeller.

— Vi var kjempenervøse rett før showet, men så blir jo man vant til publikumet og da er det bare gøy, sier Maria Kristiansen og Karolina Griciute som har stilt opp som modeller.

— Det er veldig kjekt å gjøre noe litt annerledes og at så mange klasser har samarbeidet.

Disney-opera

I år har vg2 Design og Tekstil fått en ekstra spennende oppgave. I et samarbeid med Ålesund Operakor, har de fått i oppdrag å lage alle kostymene til operaforestillingen «Disneys magiske verden» som har premiere i helga.

— Det har vert litt av en jobb. Ni elever har laget over 40 kostymer, som de starta å sy på litt etter jul, sier kontaktlærer Ann-Kristin Refsnes.

Og resultatet var det ingenting å si på. Det var nok flere i publikum som kjente på nostalgien da den ene Disney-prinsessen etter den andre, gled over cat-walken, med disneysangene ruvende ut av høyttalerne. Løvenes konge, Frozen, Ringeren i Notre-Dame og 1001 natt var noen av Disney-klassikerne på scenen.

— Det har vert artig å jobbe med. Nå gleder vi oss til å se dem på operaen også, sier Embla Berget (17) som har sydd kjolen til Belle i «Skjønnheten og Udyret».

Fra film til frisyre

Elevene fra Vg2 Frisør har også jobbet med film og TV.

Grease, Max Manus, The Great Gatsby og Charlie og sjokoladefabrikken var noen av filmene som var plukket ut.

— Elevene har også jobbet i samarbeid med Design og Håndverk som har laget mye av dekorasjonene sammen med Interiør- og utstillingsdesign. Redesign elevene har stått for bakgrunnsmusikk, stillbilder og film på lerretet, sier lærer Cecilie Karoliussen Kringstad som var svært fornøyd da forestillingen fikk trampeklapp fra medelevene.

Alle kostymene laga av Design og Tekstil skal brukes i Ålesund Operakor i helgen. Tema er Disneyfilmer Foto: Malene Indrebø-Langlo
The Great Gatsby var temaet for desse frisørene. Foto: Malene Indrebø-Langlo
Karolina Griciute som Esmeralda Foto: Malene Indrebø-Langlo
Karolina Griciute, Maria Kristiansen og Jenny Lid som Disneyprinsesser. Foto: Malene Indrebø-Langlo