Å delta med sanginnslag på UKM er langt fra uvanlig. Men å synge uten musikk hører til sjeldenhetene.

– Det hele begynte med at vi skulle lage et innslag til en framvisning på barneskolen. Da startet det med den velkjente Cup Song, der man synger og lager musikk med kopper. Dette ga mersmak, så vi startet rett og slett opp vår egen acapellagruppe, forteller Sunniva Giske som er ei av åtte venninner i gruppa. Siden den gang har de tretten år gamle jentene hatt fast øving et par ganger i uka.

– Vi gjør det fordi vi synes det er gøy og fordi vi håper å få opptre, hevder Klara Skåne Kverndokk.

Variert

Var det noe publikum ikke gjorde, så var det å kjede seg. For UKM Ålesund ba på stor bredde og svært variert program. Her fikk man se og høre blant annet monolog, klassisk ballett, rap, jazz, cheerleading, hardingfele og til og med en komedie som virkelig fikk opp stemningen i salen.

Monologen var det tretten år gamle Lisa Yasmin Breivik Svinø som sto for. Hun snakket om å være åpen og respektere andres musikksmak.

– Jeg elsker musikk og prøver som regel å ha et åpent sinn i møte med forskjellige sjangre. Min tekst handler om å akseptere og respektere andres musikksmak.

– Hvorfor monolog?

– Jeg hadde lyst å spre et budskap på en måte som skiller seg ut. Det er så mange som synger for å fortelle hva de mener, men jeg valgte å heller si det med egne ord, sier hun.

Les om flere av deltakerne under UKM Ålesund i Sunnmørspostens papirutgave mandag.