Det var ikke mange ledige plassene i Spjelkavik kyrkje da Emblem skole framførte sitt tradisjonsrike påskespill.

Med Jesus, jøder, palmeblader og barnesang var påskestemningen til å ta og føle på.

Det er ingen tvil om at det ligger mye øving bak med så samstemte elever som levde seg ordentlig inn i de ulike rollene sine i syngespillet «Har du hørt det?»  av Georg Østebrøt. Det er påskefortellinga i musikalsk og lett dramatisert ramme, med fortellere, musikere og mange sanger.

Læringsprosess

De over 160 elevene ved skolen samt alle lærerne har vært engasjert i prosjektet.

– Vi har holdt på i over tre uker for å få alt i boks. Det har vært som en dugnad der alle lærerne har vært involvert og hatt ulike ansvarsområder. I skoletida har klassene øvd mye, og vi sitter igjen med en utrolig positiv opplevelse, sier Kari Lisa Roald som er prosjektleder for årets påskespill.

Hun legger likevel ikke skjul på at det har vært krevende og mye å tenke på for å få alle detaljer til å stemme.

– Men mest av alt har det vært givende og ikke minst en stor læringsprosess for elevene. Jeg er overbevist om at de får inn kunnskapen på en helt spesiell måte når de gjør det gjennom skuespill og sang, mener hun.

Stolt

Mest stolt var nok elevene selv over egen innsats. Og det hadde de all grunn til.

– Jeg synes alle sammen var veldig flinke, og vi har samarbeidet godt. Selv har jeg vært med på påskespillet en gang tidligere, så jeg har litt erfaring, kan Hanna Løvdal fortelle.

Hun bidro både i Emblems korps på kornett og var i tillegg en av flere fortellere.

– Det var ganske nervepirrende å skulle snakke foran så mange mennesker. Jeg prøvde å se i taket for å klare å tenke på noe annet. Likevel gikk det veldig bra, jeg har jo øvd utrolig mye på det jeg skulle si og kunne det på rams, sier hun.

Hanna synes det har vært gøy å få lære på en annerledes måte, og mener skuespill er en ypperlig måte å tilegne seg kunnskap på.

– Jeg tror alle har lært mye om påsketida fra Jesus døde til han sto opp igjen. I tillegg synes jeg det er veldig bra at skolen gjør noe sammen, og at vi klarer å fullføre et så vanskelig spill der mye skal klaffe, avslutter hun.