– Jeg vet at min mor fikk sin praksis som sykepleier under krigen, men jeg skulle så gjerne ha visst mer om hvordan hun opplevde det, sier Hanna Relling Berg, ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten.

Les også: Bok om motstandsarbeid møter motstand

– Alle familier har sine historier fra krigen, og fra fredsdagene etterpå. De er alle en del av vår felles historie, som det er viktig å ta vare på.

  • Tekst, bilder og tips må gjerne sendes digitalt. Kontaktperson er Kristin Knudsen, kulturredaktør. Hun kan kontaktes på epost: kristin.knudsen@smp.no

– Det gjelder også fortellinger fra dagliglivet. Folk gjorde en innsats på ulike måter, blant annet ved å få hverdagen til å henge sammen i vanskelige tider, sier Relling Berg.

Send oss tips

Sunnmørsposten skal i tida framover markere at det 9. april er 75 år siden krigen kom til Norge, og 70 år siden den endelig tok slutt, den 8. mai. Det gjør vi gjennom helt nye reportasjer og stoff hentet fra våre arkiv,

– I tillegg håper vi på mange bidrag fra våre lesere. Det kan være historier, fotografier og gjerne levende film. Kanskje noen har tips om eldre kvinner og menn som selv opplevde krigsårene, og nå vil fortelle sin versjon. Historiene kan bli presentert både på nett og i papir, sier Hanna Relling Berg.